11:50 14.05.2020

Економічна експертиза у "справі Гладковського" встановила збитки на суму понад 17 млн грн

3 хв читати
Економічна експертиза у "справі Гладковського" встановила збитки на суму понад 17 млн грн

 Експертиза у справі колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського встановила збитки на суму понад 17,44 млн грн замість 10,62 млн грн, у зв'язку з чим змінено підозру.

"Прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про зміну підозри колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони України у справі щодо зловживань із оборонним замовленням у 2017 році - збільшено суму інкримінованих збитків з 10,62 млн грн до понад 17,44 млн грн", - повідомляє САП на своїй сторінці у Facebook у четвер.

У прокуратурі нагадують, що колишньому заступнику секретаря РНБО повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ст.366-1 Кримінального кодексу України. "Слідство встановило, що екс-посадовець використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди комерційною структурою, частки у статутному капіталі якої прямо та опосередковано належать колишньому високопосадовцю та його близьким родичам", - ідеться в повідомленні.

САП зазначає, що внаслідок цих дій державним інтересам було завдано збитків на суму понад 10,62 млн грн збитків. "Проте проведена економічна експертиза встановила, що сума збитків становить понад 17,44 млн грн. Зважаючи на це екс-посадовцю збільшено суму інкримінованих збитків з 10,62 млн грн до понад 17,44 млн грн", - ідеться в повідомленні.

У свою чергу адвокат Гладковського Руслан Волинець на сторінці у Facebook прокоментував зміну підозри своєму підзахисному.

"14 травня 2020 року НАБУ таки оголосило повідомлення про заміну раніше висунутої підозри. Не дочекавшись рішення суду щодо оскарження повідомлення про підозру ... У зміненій підозрі, зокрема, йдеться про факти, які заперечувала сторона захисту під час оскарження первинної підозри. Також у ній ідеться про збільшення розмірів "шкоди", - написав адвокат.

При цьому він зазначив, що детальний аналіз підозри сторона захисту виконає дещо пізніше. "Але навіть після поверхового ознайомлення з окремими її (підозри) положеннями розуміємо, що і в новому документі є суперечливі факти й тези", - написав Волинець.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2019 року детективи НАБУ затримали Гладковського в аеропорту "Бориспіль". 18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) заявила, що Гладковському повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем та декларуванні недостовірних відомостей.

Пізніше адвокат Гладковського повідомив, що подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами НАБУ. Про це йдеться в скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду. Захисник Гладковського також заявив, що його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби понад десять разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Гладковському у вигляді тримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави в 10 млн грн. Вранці 21 жовтня близькі Гладковського внесли за нього заставу. Він залишив СІЗО.

21 грудня ВАКС задовольнив прохання адвокатів Гладковського і дозволив колишньому чиновнику не носити електронний засіб контролю (електронний браслет). Водночас у Гладковського залишилася низка інших обов'язків, як-от: обов'язок з’являтися за викликом, не спілкуватися з певними свідками у справі, не залишати м. Київ та Київську область без дозволу, здати паспорти для виїзду за кордон.

Термін дії зобов'язань, покладених на Гладковського, продовжено до 5 червня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА