13:28 14.05.2020

На Донбасі з початку доби російські найманці п’ять разів порушили режим припинення вогню, втрат немає

1 хв читати
На Донбасі з початку доби російські найманці п’ять разів порушили режим припинення вогню, втрат немає

Російські найманці на Донбасі п'ять разів порушили режим припинення вогню з початку четверга, українські військовослужбовці не постраждали, повідомляє Міністерство оборони України.

"З початку цієї доби станом на 12:30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь п’ять разів. На луганському напрямку вранці 15 мін калібру 82 мм розірвалися на позиціях наших військ біля Хутора Вільного", - повідомив спікер Міноборони Максим Праута у щоденному зведенні про обстановку в районі проведення ООС.

Поблизу н. п. Зайцевого ворог також застосував гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. Крім цього, на донецькому напрямку противник теж вранці активізувався.

Так, захисників н. п. Авдіївки ворог обстрілював із автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. По опорних пунктах підрозділів об'єднаних сил у районі н. п. Верхньоторецького російські найманці випустили чотири міни калібру 82 мм і вели вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних гранатометів.

"Наші військовослужбовці без коливань застосували чергові вогневі засоби, не допустивши втрат у своїх лавах. Ефективність таких дій виявилася високою, до обіду противник вогонь більше не відкривав. Втрати ворога уточнюються", - додали у відомстві.

Зазначається, що випадків захворювання на коронавірус серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА