15:02 14.05.2020

До Окружного адмінсуду надійшов позов до Разумкова і Гетьманцева щодо ухвалення "банківського" закону

2 хв читати
До Окружного адмінсуду надійшов позов до Разумкова і Гетьманцева щодо ухвалення "банківського" закону

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов позафракційного народного депутата Антона Полякова до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева щодо закону про банківську діяльність, повідомляє прес-служба ОАСК.

"Позивач просить суд визнати протиправними дії голови ВРУ Дмитра Разумкова щодо неналежної організації проведення позачергового пленарного засідання ВРУ дев’ятого скликання та порушення положень регламенту під час розгляду та прийняття в першому читанні і за основу проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (№2571-д)", - йдеться у повідомленні на сайті суду.

Крім того, серед інших вимог позову - визнати протиправними дії Гетьманцева щодо незабезпечення дотримання регламенту парламенту та закону "Про комітети Верховної Ради" під час засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики 30 березня 2020 року в частині включення, розгляду та ухвалення рішення щодо питання проектів закону, які були внесені нардепами Олександром Дубінським та Ігорем Палицею.

"Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі", - додали в суді.

Як повідомлялося, 13 травня Верховна Рада ухвалила необхідний для укладення нової програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ) закон щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д) у другому читанні та в цілому. Його підтримали 270 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Ухвалення закону є останньою з попередніх умов укладення нового договору з МВФ. До другого читання до нього було подано 16 тис. 572 поправки, що стало абсолютним рекордом в історії українського парламентаризму. Закон, зокрема, встановлює неможливість повернення неплатоспроможних банків колишнім власникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА