18:40 14.05.2020

Уряд Канади передав ЗСУ партію апаратів ШВЛ

2 хв читати
Уряд Канади передав ЗСУ партію апаратів ШВЛ

У Національному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь" відбулася урочиста церемонія передачі Збройним силам України семи апаратів штучної вентиляції легенів від уряду Канади, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Обладнання було передане за сприяння офісу Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) в Україні.

"ЮНОПС та уряд Канади погодили перерозподіл залишкових коштів у сумі понад 100 тис. доларів США для закупівлі та доставки семи систем штучної вентиляції легенів, які можуть використовуватися під час транспортування та стаціонарно у відділеннях інтенсивної терапії. Вже наступного тижня обладнання буде використовуватися для надання невідкладної медичної допомоги військовослужбовцям Збройних сил України", - повідомляють у Міноборони.

Голова офісу ЮНОПС в Україні Ірина Сахакян-Веттер наголосила, що організація тісно співпрацює з партнерами в Україні та в усьому світі для підтримки зусиль, спрямованих на боротьбу з пандемією COVID-19.

"Цим та багатьма іншими проектами ЮНОПС в Україні продовжує надавати підтримку національним та міжнародним партнерам у сферах закупівель в умовах надзвичайних ситуацій, управлінні проектами та фінансовому менеджменті, і готові до поглиблення нашої співпраці в інтересах народу України", - заявила вона.

Посол Канади в Україні Лариса Галадза наголосила, що це один із багатьох прикладів допомоги Канади Україні під час кризи, спровокованої пандемією COVID-19. Також вона висловила задоволення стосовно того, що обладнання було швидко придбано, і запевнила присутніх у тому, що Канада і далі укріплюватиме партнерські відносини.

Міністр оборони України Андрій Таран подякував уряду Канади за стратегічне партнерство та зазначив, що сучасні відносини між Канадою та Україною, з огляду на їхній масштаб та глибину співпраці, є зразком того, як країни допомагають одна одній у скрутні часи криз та випробувань.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА