20:05 14.05.2020

Підстанція "Кремінська" підключена до енергосистеми, проходить випробування обладнання

2 хв читати
Підстанція "Кремінська" підключена до енергосистеми, проходить випробування обладнання

НЕК "Укренерго" завершило будівництво підстанції (ПС) 500 кВ "Кремінська" (Кремінна, Луганська обл.), здійснює випробування обладнання, повідомив в. о. голови правління НЕК Володимир Кудрицький під час прес-конференції онлайн у четвер.

"Підстанція "Кремінська" завершена, функціонально готова до експлуатації і перебуває під напругою. На сьогодні основні роботи завершено, закінчуються випробування всього обладнання", - сказав він, додавши, що після випробувань об'єкт буде переведено в роботу в штатному режимі.

В. о. голови НЕК зазначив, що реалізація проекту будівництва ПС дасть змогу забезпечити надійне енергопостачання побутових і промислових споживачів на півночі Луганської області.

"Будівництво цієї станції, забезпечення другого джерела живлення разом із Луганською ТЕС для багатьох промислових підприємств, наприклад "Сєвєродонецького об’єднання "Азот" або "Лисичанськнафтопродукту", є необхідною умовою для того, щоб вони наростили свої виробництва і загалом сприяли індустріальному відновленню Луганської області", - додав Кудрицький.

Як повідомлялося, процес будівництва ПС "Кремінська" було запущено у 2017 році, коли "Укренерго" за підсумками тендеру уклало договір із ТОВ "КЕБК". Процес був затягнутий, оскільки Кабінет Міністрів затвердив необхідну проектно-фінансову документацію об'єкта лише восени 2018 року.

Станція забезпечить стійкий зв'язок системи електропостачання півночі Луганської області з Об'єднаною енергосистемою (ОЕС) України. Нині ця територія забезпечується енергопостачанням виключно за рахунок Луганської ТЕС, вугілля для якої неможливо постачати через контрольовану українською владою територію. Постачання ресурсу залізницею здійснюється з території Російської Федерації і не є стабільним. З огляду на виникнення час від часу перебоїв із постачанням вугілля Луганська ТЕС вимушена переходити на спалювання газу, що вкрай невигідно.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК належить державі в особі Міністерства фінансів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА