21:25 14.05.2020

Вакцина від COVID-19 повинна стати загальним надбанням, виключена з ринкових законів

2 хв читати
Вакцина від COVID-19 повинна стати загальним надбанням, виключена з ринкових законів

Майбутня вакцина від коронавірусу повинна бути доступною якомога швидше, і її слід розподіляти справедливим і рівноправним чином, цитують у четвер французькі ЗМІ заяву Єлисейського палацу.

"Вжиті в останні тижні і місяці зусилля показують необхідність того, щоб вакцина була всесвітнім суспільним надбанням, тобто виключена з ринкових законів", - зазначає канцелярія президента Франції.

У Єлисейському палаці підкреслили, що вакцина повинна бути "доступна всюди, для всіх і одночасно".

Так в Парижі відреагували на зроблену напередодні главою французької фармацевтичної компанії Sanofi (SPB: SNY) Полом Хадсоном заяву про те, що у Сполучених Штатів, ймовірно, буде пріоритет у постачанні майбутньої вакцини від коронавірусу через американське фінансування відповідної дослідницької роботи, яку веде Sanofi.

Така позиція керівника Sanofi викликала обурення і протест французького політичного класу.

Глава відділення Sanofi France Олів'є Богійо спробував пом'якшити заяву свого генерального директора. "Якщо створимо вакцину, вона буде доступна всім, американці і європейці отримають її одночасно", - запевнив він в інтерв'ю телеканалу BFMTV.

За його словами, Хадсона не так зрозуміли, той нібито всього лише хотів, щоб Євросоюз діяв більш ефективно.

Коментуючи в четвер у Брюсселі цю полеміку, офіційний представник Європейської комісії Ерік Мамер заявив, що Євросоюз не передбачає заходів, які б дали переваги європейцям над іншими в використанні майбутньої вакцини проти коронавірусу.

Він зазначив, що Єврокомісія дотримується такої стратегії, "яка дозволить надати в розпорядження всіх, хто цього потребує, будь то в Європі або поза нею, необхідну вакцину для захисту проти COVID-19".

МОЗ Франції зазначив у четвер тенденцію зниження кількості госпіталізованих через коронавірус пацієнтів, яка триває кілька тижнів.

Нині госпіталізовано 20 463 особи. Це на 608 менше, ніж напередодні. У реанімаційних відділеннях перебувають 2 299 пацієнтів, на 129 менше, ніж днем раніше.

Всього за час епідемії в країні були госпіталізовані з діагнозом коронавірусу 97 844 особи. За цей час виписалися з лікарень 59 605 людей.

У Франції за минулу добу помер 351 заражений коронавірусом (83 напередодні), всього з початку епідемії налічується 27 425 смертей.

З середи зареєстровано 622 нових інфікованих COVID-19, за період епідемії їх кількість досягла 141 356 виявлених випадків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА