07:19 15.05.2020

Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 14 травня про персональні спеціальні економічні та інші санкції

3 хв читати
Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 14 травня про персональні спеціальні економічні та інші санкції

Президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2020 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

"Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим указом, покласти на секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в указі глави держави від 14 травня.

РНБО 14 травня вирішила підтримати пропозиції щодо застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), внесені Кабінетом Міністрів України та Службою безпеки України; застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних і юридичних осіб відповідно до двох додатків, які поки що не оприлюднені.

Крім того, із санкційних списків, введених у дію указами від 2017, 2018 і 2019 років, вирішено вилучити низку позицій.

Так, зі списку санкцій юридичних осіб, введеного в дію указом президента від 15 травня 2017 року №133, виключаються 12 позицій: ТОВ "Сапран Україна" (Київ), ТОВ "Монт УА" (Київ), ТОВ "ГІСІНФО" (Вінниця) , ТОВ "Парус-Спецпроект" (представництво в Україні, Київ), ТОВ "Парус-2" (Київ), ТОВ "Парус-Впровадження" (Київ), ТОВ "Парус-Місто" (Київ), ТОВ "Парус-Прикарпаття" (Івано-Франківськ), ТОВ "Парус-Донбас" (Краматорськ), ТОВ "Центр інформаційних технологій "Парус-Единение"(Миколаїв), ТОВ "Південний парус" (Одеса), ТОВ "Парус-Лев"(Львів).

Зі списку санкцій фізичних осіб, введеного в дію указом президента від 21 червня 2018 року №176, виключаються дві позиції: Сергій Токарев (громадянин РФ), Карен Григорян (паспорт громадянина РФ для виїзду за кордон).

Зі списку санкцій юридичних осіб, введеного в дію цим самим указом №176, виключається 10 позицій: "Рок Ренч Пропертіз C.A." (Rock Ranch Properties SA, Панама), "Паверфул Чойс Тех ЛТД" (Powerful Choice Tech Ltd, Британські Віргінські Острови), "Глобал Геймс ЛТД" (Global Games Ltd, Беліз), "Новастар Груп ЛТД" (Novastar Group Ltd, Беліз), "Гордон Солюшн ЛТД" (Gordon Solution Ltd, Британські Віргінські острови), комерційне сервісне ТОВ "Хангеріан сіліконс" (The company Hungarian silicones, Будапешт), ТОВ "Кремнійполімер" (Бровари), ТОВ "ТД "Лакмар" (Київ), ТОВ "Корона2000" (Київ), ТОВ "ФосАгро-Україна" (Київ).

Крім того, дві позиції викладені в іншій редакції, текст якої поки що не оприлюднено.

Зі списку санкцій фізичних осіб, введеного в дію указом президента від 19 березня 2019 року №82, виключаються сім позицій. Це учасники так званих виборчих комісій на тимчасово окупованих територіях Донбасу і один громадянин РФ.

Зі списку санкцій юридичних осіб (указ №82) виключається одна позиція - ТОВ "Науково-виробниче об'єднання "Ізолятор" (Слов'янськ, Донецька область).

Як повідомлялося, 13 травня проект указу президента про застосування санкцій щодо російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, "ВКонтакте", "Однокласники", було передано до Офісу президента України.

Як повідомила прес-служба РНБО, зазначене рішення, зокрема, передбачає застосування санкцій щодо російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, "ВКонтакте", "Однокласники" та інших.

Зазначалося, що для введення в дію ухваленого рішення відповідний проект указу президента передано до Офісу президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА