11:40 15.05.2020

Мінінфраструктури планує у 2020 році відремонтувати 77 км місцевих автодоріг в Україні

2 хв читати
Мінінфраструктури планує у 2020 році відремонтувати 77 км місцевих автодоріг в Україні

Міністерство інфраструктури України у 2020 році планує відремонтувати 77 км автомобільних доріг місцевого значення за рахунок Державного дорожнього фонду, а також за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій.

Як повідомила прес-служба відомства з посиланням на заступника міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Наталію Форсюк у п'ятницю, в 2010-2017 рр. щорічно ремонтувалося 0,5-17 км місцевих доріг у кожній області. Починаючи з 2018 року цей показник становив 40-45 км, а в 2020-му його планується збільшити майже вдвічі - до 77 км.

Проте, за її словами, незважаючи на ритмічне зростання виконання робіт, обсяг фінансування територіальних дорожніх фондів на сьогодні недостатній для відновлення усієї протяжності мережі місцевих доріг і реалізації масштабних проектів розвитку інфраструктури в регіонах.

"Частково вирішити це питання можна за рахунок додаткових фінансових ресурсів, зокрема низьковідсоткових кредитів міжнародних фінансових організацій", - цитує прес-служба Форсюк.

Вона також зазначила, що постійні партнери України - Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк - уже висловили готовність надати фінансування обласним держадміністраціям для відновлення і поліпшення мережі місцевих доріг.

За словами заступника міністра, чинне законодавство передбачає можливість залучення місцевих зовнішніх запозичень для виконання ремонтно-будівельних робіт на автодорогах загального користування місцевого значення і комунальної власності, проте жорстко обмежує можливість спрямування коштів територіальних дорожніх фондів - виключно на обслуговування місцевого боргу та розміром не більше ніж 10%.

"Непрогнозованість наповнення місцевих бюджетів, за рахунок яких органи місцевого самоврядування мають погашати зовнішній борг, а також обмеження з використання коштів субвенції з державного бюджету гальмують процес", - зазначила заступник міністра.

Як зазначає відомство, для вирішення цього питання розроблено зміни до Бюджетного кодексу та закону "Про джерела фінансування дорожнього господарства України".

Згідно з ними, місцева влада отримає можливість спрямовувати кошти територіальних дорожніх фондів для погашення не лише витрат з обслуговування місцевого боргу, а й тіла кредиту, притягненого для виконання ремонтно-будівельних робіт на автодорогах загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності розміром до 50% від обсягу отриманої субвенції.

"Отже, органи місцевого самоврядування зможуть гарантувати міжнародним фінансовим організаціям своєчасне та в повному обсязі погашення виплат за місцевими зовнішніми запозиченнями й водночас модернізувати інфраструктуру свого регіону відповідно до європейських стандартів", - підсумувала Форсюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА