14:00 15.05.2020

"Інтерхім" отримав схвалення Міністерства охорони здоров'я на клінічні випробування ефективності "Аміксину" в лікуванні COVID-19

2 хв читати
"Інтерхім" отримав схвалення Міністерства охорони здоров'я на клінічні випробування ефективності "Аміксину" в лікуванні COVID-19

Фармацевтична компанія ТДВ "Інтерхім" (Одеса) отримала схвалення Міністерства охорони здоров'я на проведення клінічних випробувань ефективності противірусного препарату "Аміксин" у лікуванні COVID-19.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор "Інтерхім" Анатолій Редер, відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я був підписаний 14 травня.

Він також повідомив, що компанія ініціювала розгляд заявки на проведення клінічних випробувань "Аміксину", ґрунтуючись на тому, що препарат раніше показав свою ефективність проти низки небезпечних вірусних інфекцій. При цьому під час доклінічних досліджень було доведено, що тилорон (діюча речовина препарату "Аміксин") має противірусну активність до низки штамів звичайних коронавірусів.

Крім того, декількома міжнародними дослідними центрами вже проведені і тривають випробування тилорону щодо коронавірусу SARS-CoV-2.

"Як ми бачимо, не лише ми розглядаємо "Аміксин" як потенційно ефективний засіб від COVID-19, а й дослідники за кордоном", - сказав він.

За словами Редера, зокрема, такі дослідження провели в Інституті Пастера (Південна Корея), також роботи тривають у двох дослідницьких центрах у США.

"На підставі отриманих даних доклінічних досліджень, що демонструють високоефективну противірусну дію тилорону щодо SARS-CoV-2, ми звернулися до Міністерства охорони здоров'я України із заявкою на схвалення клінічного дослідження 3-ї фази для розширення спектра застосування препарату "Аміксин" і отримання доказових даних про його ефективність та безпеку для лікування пацієнтів із COVID-19", - сказав він.

За словами Редера, клінічні випробування "Аміксину" проводитимуть дослідні центри у трьох містах України, загалом на проведення дослідження може знадобитися три-чотири місяці з моменту отримання дозволу МОЗ на його проведення.

"Тривалість дослідження насамперед залежатиме від швидкості набору пацієнтів. На цьому етапі в дослідження планується включити понад 60 добровольців, які за ступенем тяжкості захворювання перебуватимуть на самоізоляції і проходитимуть лікування амбулаторно", - сказав він.

Редер наголосив, що лікарі-дослідники, які підтвердили свою готовність провести це дослідження, високо мотивовані насамперед науковим інтересом і можливістю внести свій вклад у пошук вирішення такої актуальної для всього світу медичної та соціальної проблеми, якою став новий коронавірус.

ТДВ "Інтерхім" - одне з провідних фармацевтичних підприємств країни.

Засноване в 1992 році, є розробником і виробником оригінальних лікарських препаратів Аміксин, Гідазепам, Левана, а також знеболювальних препаратів для важко- й онкохворих. Компанія є постачальником ліків за програмами Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

У 2016 році "Інтерхім" інвестував EUR50 млн у проект зі створення сучасного лабораторно-виробничого комплексу. В 2019 році підприємство сплатило понад 140 млн грн податків і зборів до державного бюджету України.

"Інтерхім" - член асоціації "Виробники ліків України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА