14:54 15.05.2020

Дві українські команди пройшли у фінал конкурсу проектів із використанням штучного інтелекту від Microsoft

3 хв читати
Дві українські команди пройшли у фінал конкурсу проектів із використанням штучного інтелекту від Microsoft

Дві команди з України потрапили у фінал міжнародного конкурсу The next AI Guardians від Microsoft, метою якого є надання молоді шансу розкрити свій потенціал і застосувати з користю можливості штучного інтелекту (ШІ).

Як повідомляється в прес-релізі компанії Microsoft в Україні в п'ятницю, результатом конкурсу стане впровадження творчих рішень студентів, дослідників і викладачів у сферу освіти на основі технології ШІ.

Загалом у в конкурсі взяли участь команди з 28 країн. До другого етапу пройшли 20 команд, з яких було відібрано шістьох фіналістів.

Компанія зазначає: команди студентів Українського католицького університету з проектами KeyAccess (програмне забезпечення для операційних систем Windows та UNIX, що дає змогу налаштувати клавіатуру для користувачів, які борються з ДЦП або іншими захворюваннями) і Smart Educational Assistant (SEA) пройшли у фінал The next AI Guardians з ідеями, які вже сьогодні здатні поліпшити освіту за допомогою використання штучного інтелекту.

Над розробкою KeyAccess працювали Марія Гірна, Женя Молодцов, Зеник Попенюк, Данило Колінько, Назар Бачинський разом із викладачем Олегом Фаренюком. Мотивацією на створення KeyAccess для учасників команди став їхні друг Антон, який хворіє на ДЦП.

"У нашого друга Антона є мета - навчитися програмувати. Проте церебральний параліч суттєво ускладнює введення тексту. Антон може набрати лише тоді, коли його руки на столі. Коли він відводить руки від столу, щоб досягти верхніх рядків клавіатури, вони здригаються, і такі неконтрольовані рухи призводять до суттєвих помилок у коді. Саме Антон надихнув нас на створення KeyAccess, щоб допомогти йому та іншим людям із подібними проблемами комфортно налаштовувати клавіатуру під свої потреби", - наводить прес-служба слова учасників команди.

Smart Educational Assistant (SEA) - помічник, що надає користувачу, який обрав і визначив навички для розвитку в системі, новітні інтернет-ресурси з навчальними курсами та об'єднує їх у повноцінний навчальний план.

Учасники команди - Денис Герасимук, Євген Панкевич, Павло Гілея, Володимир Цапів і Олесь Добосевич.

"Ми допомагаємо людям здобувати нові знання за допомогою онлайн-курсів. Наше рішення допомагає витрачати на пошук необхідних курсів значно менше часу (що швидше, то краще), а також показує користувачам широкий перелік найкращих курсів і допомагає побачити цілісну картину", - коментують учасники команди Smart Educational Assistant (SEA).

На другому етапі конкурсу команди працювали з фахівцями Microsoft у сфері штучного інтелекту. Фахівці допомогли учасникам краще зрозуміти, як ШІ може бути використаний у реальному житті.

Після завершення етапу команди учасників представили свої проекти журі в Microsoft Teams. Для підтримки своїх підопічних долучилися і ментори, і їхніх професори. Команда мала лише 15 хвилин для презентації проекту, після чого учасники відповідали на запитання суддів.

Фінал AI University Virtual Bootcamp відбудеться 18 червня 2020 року в режимі онлайн. Команди-фіналісти матимуть шанс продати свою ідею представникам найуспішніших компаній. Кожна команда отримає бізнес-наставника, який допоможе їй розписати свою ідею в змістовному бізнес-плані.

Крім того, шість команд фіналістів візьмуть участь у дводенному хакатоні в Будапешті (Угорщина), який відбудеться після завершення карантину, й отримають пристрої Microsoft Surface.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА