17:45 15.05.2020

Київські ЖК "Патріотика" і "Статус Град" можуть залишитися без електропостачання через 2,5 млн грн боргів - КМДА

2 хв читати
Київські ЖК "Патріотика" і "Статус Град" можуть залишитися без електропостачання через 2,5 млн грн боргів - КМДА

ТОВ "Будеволюція", забудовник житлових комплексів (ЖК) "Патріотика" і "Статус Град" у Києві, за два місяці заборгувало майже 2,5 млн грн за електропостачання, житлові будинки може бути відключено від послуги, повідомила прес- служба Київської міськдержадміністрації (КМДА).

Згідно з повідомленням, заборгованість мають будинки за адресою вул. Софії Русової, 7, 7-Г, 5-Б, 3-В, 3, вул. Бориса Гмирі, 14-А та 16-А, що входять до ЖК "Патріотика", а також на вул. Завальній, 10-Б, 10-В та 10-Г із ЖК "Статус Град".

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, зазначені комплекси вважаються незавершеними об'єктами будівництва і тому не підключені до постійної схеми електропостачання. Він зазначив, що необхідні для цього технічні умови, які передбачають будівництво підстанції "Аркада", забудовник не виконав.

"Для повноцінного та безпечного функціонування житлових комплексів необхідно виконати технічні умови, щоб переключити будівлі на постійну схему електропостачання. Однак це має зробити забудовник, або, якщо останній відмовляється це зробити, інвестори. Робити це за рахунок коштів платників податків, тобто за рахунок міського чи державного бюджету, – незаконно", - наводить слова Пантелеєва прес-служба.

Як повідомлялося, у травні 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд Києва ухвалив рішення скасувати дозвіл на будівництво підстанції 110/10 кВ "Аркада", виданий компанії-забудовнику ЖК "Патріотика на озерах" ТОВ "Контактбудсервіс", оскільки ділянка входила до зони охоронюваного ландшафту.

Раніше, 13 червня, суд також задовольнив скаргу ГО "Екопарк Осокорки" на рішення Окружного адмінсуду Києва від 7 листопада 2018 року про відмову скасувати дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) на будівництво житлового комплексу "Патріотика на озерах" на житловому масиві Осокорки-Центральні в Дарницькому районі Києва, видане ТОВ "Контактбудсервіс" і ТОВ "Будеволюція".

У січні 2019 року Київська міська рада ухвалила рішення розірвати договір оренди з ТОВ "Контактбудсервіс" - компанією-забудовником житлового масиву "Патріотика на озерах" у зазначеному вище районі столиці.

За даними на сайті банку "Аркада", що керує інвестиціями в будівництві житлового масиву, ЖК "Патріотика на озерах" є географічним продовженням "Патріотики". Масив зводиться між озерами Тягле і Небреж.

Проект "Патріотики на озерах" включає 43 житлових будинки висотою 26-27 поверхів, лікарню, три школи, дитсадки (три окремо розташовані й три прибудовані), два ТЦ і додаткову інфраструктуру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА