17:46 15.05.2020

Продукти харчування протягом тижня подорожчали, активність на ринку праці продовжувала зростати - НБУ

2 хв читати
Продукти харчування протягом тижня подорожчали, активність на ринку праці продовжувала зростати - НБУ

Активність населення на ринку праці України зростає другий тиждень поспіль, зокрема зростає кількість розміщених на сервісах пошуку роботи резюме, а заклади громадського харчування, торгівлі, сфери обслуговування та культури відновлюють пошук працівників, повідомив Нацбанк України (НБУ) у щотижневому звіті в п'ятницю.

Згідно з ціновим моніторингом центробанку, продукти харчування за тиждень подорожчали на 0,2%, тоді як минулого тижня вони зберігали стабільність, за два тижні до цього зросли на 0,2%, а за три - на 0,1%.

Загалом за місяць продукти харчування подорожчали на 0,6%, ідеться в повідомленні.

"Основним фактором зростання цін на продукти харчування залишалося подорожчання яєць, що може бути пов'язано зі зменшенням їх пропозиції на тлі низької рентабельності", - йдеться в документі. За даними НБУ, ціни на яйця зросли цього тижня на 0,7% і на 16,6% - з минулого місяця.

Крім того, зросли ціни на макарони (0,2%), м'ясо (0,3%), фрукти (2,2%) та овочі (0,2%). Алкоголь, тютюнові вироби, товари для підтримки чистоти і товари особистої гігієни зросли в ціні на 0,4%, 0,3%, 1,1% і 0,8%, відповідно.

Водночас знизилися ціни на овочі борщового набору, насамперед на капусту, картоплю, буряк і цибулю. Лимони за тиждень подешевшали на 10%, риба - на 0,7%, молоко і цукор - на 0,2%.

НБУ зазначив, що ціни на ліки і пальне залишалися стабільними після падіння в попередньому місяці, а через ослаблення карантинних заходів припинилося зростання цін на доставку їжі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА