19:29 15.05.2020

Порошенко обговорив з тимчасовим повіреним США протидію тривалій агресії Росії проти України і важливість консолідації міжнародного співтовариства

2 хв читати
Порошенко обговорив з тимчасовим повіреним США протидію тривалій агресії Росії проти України і важливість консолідації міжнародного співтовариства

Голова партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко і тимчасовий повірений США в Україні Крістіна Квін під час зустрічі обмінялися думками з питання протидії тривалій агресії Росії проти України і наголосили на важливості консолідації міжнародної єдності і солідарності з Україною для забезпечення деокупації Донбасу і Криму.

"Керівник "ЄС" наголосив на провідній ролі США у зміцненні міжнародного режиму санкцій проти Росії і недопущення міжнародної реабілітації Кремля. Він наголосив на важливості продовження курсу України на європейську інтеграцію, недопущення пауз у русі до членства в НАТО", - повідомляє в п'ятницю прес-служба "Євросолідарності".

Окремо було наголошено на необхідності забезпечення незворотності і стійкості українських внутрішніх реформ, зокрема в податковій, митній сферах і державних закупівель. Було наголошено на важливості гарантування верховенства права та справедливого правосуддя, недопущення ерозії незалежності Нацбанку України.

Голова "Європейської солідарності" виступив на підтримку надання Україні кредитних гарантій з боку США як вагомого інструменту забезпечення макрофінансової стабільності держави. Порошенко висловив стурбованість монополізацією впливу влади в рамках Нацради з питань телебачення і радіомовлення, що підриває його незалежність, а також тривалим політичним тиском на окремі українські телеканали.

"Особливу увагу було звернуто на вкрай небезпечну і тривожну тенденцію повернення України до часів політично мотивованих переслідувань, а також використання правоохоронних органів для переслідування демократичної опозиції", - йдеться в повідомленні.

Порошенко привітав номінування генерал-лейтенанта Кіта Дейтона на посаду посла США в Україні та висловив сподівання на тверду солідарність з Україною на засадах двопартійної підтримки США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА