21:39 15.05.2020

Кабмін опублікував постанову, що дозволяє роботу непродовольчих ринків в Україні

2 хв читати
Кабмін опублікував постанову, що дозволяє роботу непродовольчих ринків в Україні

Прийнята в четвер постанова Кабінету міністрів України зі змінами до постанови №211 від 11 березня 2020 року, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків, опублікована на сайті уряду.

Відповідно до опублікованої в п'ятницю постанови №377 від 14 травня, підпункт 2 викладається в такій редакції: "2) пересування групою осіб у кількості більш ніж вісім осіб, окрім випадків службової необхідності;".

У підпункті 8: 1) в абзаці другому слова "виключно в магазинах, зокрема" замінити словами "зокрема в";

А в підпункті 8: 2) абзац четвертий викладається в такій редакції: "Діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках, зокрема під тентами, на верандах, за умов забезпечення дотримання відстані не менше 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами і розміщення не більше чотирьох людей за столом (без урахування дітей до 14 років), діяльності з надання зазначених послуг із здійсненням адресної доставки замовлень і замовлень на винос за умови, що суб'єкт господарювання, який здійснює таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до закону України "Про основні засади і вимоги до безпечності і якості харчових продуктів", і за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (включно із захистом обличчя, очей, рук) і перебування відвідувачів, окрім часу прийому їжі, в засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, у тому числі виготовлених самостійно, а також дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів;".

Як повідомляла 14 травня прес-служба Кабміну, відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду. У повідомленні прес-служби уряду наголошується, що дані зміни дозволять повне торговельне обслуговування населення, зокрема через роботу непродовольчих ринків.

"Непродовольчі ринки будуть працювати за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі Кабміну зазначали, що рішення набуде чинності після опублікування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА