07:32 16.05.2020

За минулу добу на Донбасі зафіксовано 9 обстрілів, двоє військовослужбовців поранені

2 хв читати
За минулу добу на Донбасі зафіксовано 9 обстрілів, двоє військовослужбовців поранені

За минулу добу російські найманці на Донбасі 9 разів відкривали вогонь по українських позиціях, двоє військовослужбовців отримали поранення, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120-мм і 82-мм, а також гранатометів різних систем, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ... Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали поранення", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у суботу.

Зокрема повідомляється, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Широкиного по позиціях ООС було випущено 5 мін 82-го калібру, а по околицях Старогнатівки вівся вогонь з озброєння бойових машин піхоти.

Захисників Водяного російські найманці двічі обстріляли із застосуванням озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Поруч з Мар'їнкою, Кам'янкою і Славним російські найманці використовували гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

Українських військовослужбовців, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" двічі обстріляли на околицях Оріхового, де використовувалися міномети 120-калібру, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя.

"Підрозділи об'єднаних сил вдалися вичерпних заходів для припинення ворожого вогню і дали адекватну відповідь на всі обстріли противника. Після активного застосування нашими підрозділами штатного озброєння ворог відмовився від подальших злочинних дій", - підкреслили в штабі.

За даними української розвідки, 15 травня було поранено щонайменше одного російського найманця.

"З початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - йдеться в звіті.

Крім того в штабі наголосили, що випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА