08:19 16.05.2020

Трамп: Епідемію коронавірусу треба було зупинити ще в Китаї

2 хв читати
Трамп: Епідемію коронавірусу треба було зупинити ще в Китаї

Пандемію коронавірусу COVID-19 слід було зупинити ще на території Китаю - до того, як вірус перекинувся на решту світу, вважає президент США Дональд Трамп.

"Цього ніколи не повинно було статися. Він прийшов з Китаю - він мав бути зупинений в Китаї, перш ніж він вибрався в світ", - сказав Трамп у п'ятницю на прес-конференції.

При цьому президент нагадав, що вже 186 країн світу зіткнулися з коронавірусом.

"Тепер він сильно торкнувся Росії, Франції сильно торкнувся", - зазначив він.

Трамп також заявив, що в разі розробки вакцини від коронавірусу Китаєм США також матимуть доступ до препарату. Президент запевнив, що США не важливо, яка саме країна отримає вакцину.

Раніше в п'ятницю стало відомо, що кількість діагностованих випадків зараження коронавірусом COVID-19 у світі перевищила позначку в 4,5 млн. Дані сайту Worldometer свідчать, що зафіксовано понад 300 тис. летальних випадків людей з коронавірусом. Тим часом, понад 1,7 млн хворих вже одужали, що становить понад 35% всіх виявлених випадків захворювання коронавірусною інфекцією.

Рекордна кількість заражень і випадків смерті припадає на США. Там з початку спалаху коронавірусу виявлено понад 1,4 млн заражених COVID-19, майже 87 тис. інфікованих померли.

Трамп і його прихильники-республіканці неодноразово звинувачували Пекін у тому, що він не попередив світ про серйозність і масштаби спалаху COVID-19. Також Трамп заявив, що готовий розглянути варіант із введенням санкцій проти Китаю в тому випадку, якщо ця країна не буде співпрацювати в розслідуванні причин поширення коронавірусу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА