08:35 16.05.2020

Нацгвардія України і Жандармерія Румунії продовжують співпрацю

2 хв читати
Нацгвардія України і Жандармерія Румунії продовжують співпрацю

Військові частини Національної гвардії України продовжують співпрацю з військовими Румунії, співфінансування проектів Євросоюзом дозволяє оновлювати та поліпшувати обладнання, екіпірування і техніку для нацгвардійців, повідомили в прес-службі Нацгвардії.

"Національна гвардія України з часу свого створення в 2014 році веде свою діяльність у найважливіших сферах суспільного життя: охорони громадського порядку, особливо важливих державних об'єктів, консульських установ і дипломатичних представництв іноземних держав та протидіє збройній агресії, яка загрожує цілісності держави. З часу свого заснування Національна гвардія України активно співпрацює з аналогічними структурами країн Європи, зокрема і з жандармерією Румунії", - йдеться в повідомленні.

В інформації на сайті Нацгвардії зазначається, що в 2014 році в рамках співпраці Національної гвардії України і Жандармерії Румунії була розпочата спільна операційна програма Румунія-Україна 2014-2020, що фінансується Європейським союзом через Європейський інструмент сусідства і фінансується країнами, які беруть у ній участь.

У 2016 році у військовій частині 1241, яка дислокується в Івано-Франківську, був створений унікальний для України, гірничо-патрульний підрозділ, за зразком гірських підрозділів Жандармерії Румунії.

"Мета такого співробітництва - обмін передовим досвідом, спільні навчання і тренування. Саме так ми прагнемо до підвищення рівня підготовки наших підрозділів і їх здатності до виконання службово-бойових завдань у екстремальних умовах", - уточнив командир військової частини 1241 Роман Науменко.

Співпраця через ЄС втілюється в реалізації чотирьох спільних проектів Нацгвардії і Жандармерії Румунії округу Сучава. Військова частина 1241 перемогла в листопаді 2019р. у відкритому конкурсі на отримання понад 200 тис. євро (понад 5,3 млн грн.) Від Євросоюзу для реалізації чотирьох проектів за загальною тематикою "Попередження і боротьба з організованою злочинністю, співпраця сил безпеки".

Міжнародне співробітництво дозволяє впровадити передовий досвід діяльності румунських колег, закупити новітнє обладнання, екіпірування і техніку для військовослужбовців.

"Один із наших спільних проектів називається - "Покращення можливостей транскордонного співробітництва. Важливий його етап - придбання і введення в експлуатацію спеціальної техніки для гірничо-патрульної роти", - повідомив заступник командира військової частини 1241 підполковник Богдан Богдан.

Завдяки міжнародному проекту для потреб нацгвардійців закуплені: мікроавтобуси, тепловізори, планшети-навігатори, прилади нічного бачення, відеореєстратори, бодікамери, мобільний психологічний центр на базі автобуса, набір симуляторів бойових стрес-факторів і обладнання для тимбілдінга тощо.

У Нацгвардії нагадали, що в період з 2011 року було реалізовано 4 спільних проекти за тематикою підготовки особового складу до виконання завдань з охорони громадського порядку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА