14:13 16.05.2020

Влада у Франції заборонила маніфестацію "жовтих жилетів" через епідеміологічні обмеження

2 хв читати
Влада у Франції заборонила маніфестацію "жовтих жилетів" через епідеміологічні обмеження

Активісти руху "жовтих жилетів" у французьких містах Тулузі та Монпельє закликали провести в суботу маніфестації протесту, але влада заборонила ці акції, пославшись на заходи боротьби проти коронавірусу.

"Особливі обставини, пов'язані з необхідними заходами протидії Covid-19 у рамках надзвичайного санітарного стану, а також наявність ризику порушення громадського порядку і громадської безпеки не допускають проведення незаявлених і організованих "жовтими жилетами" зборів у Монпельє", - оголосила місцева префектура поліції в своєму комюніке, яке цитує телеканал BFMTV.

"Будь-які маніфестації або збори, що порушують громадський порядок (в Тулузі), буде негайно розігнано силами поліції, а винні в можливих актах насильства затримані", - попередив у свою чергу ініціаторів маніфестації префект департаменту Верхня Гаронна Етьєн Гюйо, нагадавши про штрафи в 135 євро.

У закликах до протестних акцій пропонувалося виступити проти "некомпетентності уряду в підготовці та веденні боротьби з пандемією" і "використанні ситуації для збільшення авторитарних заходів і посилення кіберконтролю".

Правила розпочатого у Франції 11 травня поступового виходу країни з режиму ізоляції, введеного через коронавірус, поки що не передбачають масових громадських заходів.

У середині листопада 2018 року у Франції розпочалися масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовував рух "жовтих жилетів", їх традиційно проводили щосуботи.

Спочатку "жовті жилети" протестували проти планів підвищення цін на автомобільне паливо, проте з часом рух почав висловлювати невдоволення діями влади загалом і особливо недостатньою, з їхньої точки зору, допомогою держави найменш забезпеченим громадянам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА