16:54 16.05.2020

У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат у Києві забезпечено медспостереження та умови для обсервації заражених, повідомили Зеленському

2 хв читати
У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат у Києві забезпечено медспостереження та умови для обсервації заражених, повідомили Зеленському

Президент України Володимир Зеленський на традиційній нараді з боротьби із коронавірусом поцікавився ситуацією зі спалахом хвороби в Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат у Києві, де Covid-19 підтвердили у 81 людини, 53 з яких – вихованки закладу.

"Володимиру Зеленському повідомили, що було миттєво вжито необхідних заходів для догляду за хворими та недопущення поширення інфекції. Зокрема, перебіг хвороби у більшості безсимптомний, проте в закладі забезпечено медичне спостереження та умови для обсервації", - повідомляє в суботу прес-служба глави держави.

Як повідомлялося, 15 травня мер Києва Віталій Кличко заявив, що в Дарницькому будинку-інтернаті Києва підтверджено коронавірус у 81 людини.

За словами Кличка, спочатку в будинку-інтернаті Covid-19 був підтверджений у співробітниці, після чого всім вихованцям і персоналу зробили ПЛР-тести.

Зокрема, як уточнив міський голова, коронавірус підтверджений у 53 вихованок віком від 7 до 35 років і у 26 жінок і двох чоловіків серед персоналу.

"У лікарні столиці госпіталізували 3 пацієнтів з числа персоналу. Інша частина персоналу - на самоізоляції, під контролем лікарів. Інфіковані вихованки закладу перебувають у задовільному стані та отримують медичну допомогу в інтернаті", - розповів Кличко.

Він уточнив, що, як з'ясувалося, "вірус занесла одна жінка - молодша медсестра однієї з груп інтернату". Кличко нагадав, що такі інтернати працюють у закритому режимі.

Як повідомив відділ комунікації столичної поліції, за фактом порушення санітарних норм у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат у Києві проводиться досудове розслідування.

Зібрані матеріали за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) за ч.2 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція якої передбачає до восьми років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА