16:48 17.05.2020

SpaceX ще на добу перенесла запуск на орбіту чергової партії інтернет-супутників

2 хв читати
SpaceX ще на добу перенесла запуск на орбіту чергової партії інтернет-супутників

Запланований на понеділок запуск на орбіту чергової партії з 60 супутників для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink перенесений на вівторок, 19 травня, повідомила компанія SpaceX.

"Через тропічний циклон, що насувається на південно-східне узбережжя США тепер плануємо здійснити запуск 19 травня о 03:10 за часом східного узбережжя США (10:10 за Києвом)", - йдеться в повідомленні.

Спершу запуск мав відбутися в неділю. Однак у зв'язку зі скасуванням через негоду старту ракети-носія Atlas V з надсекретним безпілотним шатлом ВПС США X - 37B з космодрому на мисі Канаверал у суботу і повторною спробою його проведення в неділю SpaceX змушена була посунути свій запуск на добу. Тепер запуск SpaceX з космодрому на мисі Канаверал перенесли ще на одну добу через тропічний циклон.

Як повідомлялося, 23 квітня SpaceX успішно вивела на орбіту чергові 60 інтернет-супутників Starlink, довівши орбітальне угруповання до 420 космічних апаратів. Наразі компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів цього типу (а в подальшому 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дасть змогу забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $10 млрд.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА