18:57 17.05.2020

На будівлі Офісу президента України в ніч з 17 на 18 травня покажуть відео-інсталяцію з нагадуванням про злочини СРСР і РФ проти кримських татар

2 хв читати
На будівлі Офісу президента України в ніч з 17 на 18 травня покажуть відео-інсталяцію з нагадуванням про злочини СРСР і РФ проти кримських татар

На будівлі Офісу президента України в ніч з 17 на 18 травня, о 00:01, буде показано через світлову проекцію відео-інсталяцію, яка нагадає всім про злочини радянської влади і злочини РФ сьогодні проти кримськотатарського народу.

"Також 18 травня (У день пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу - ІФ) інсталяція буде проектуватись із настанням темного часу доби - орієнтовно з 21:00. Крім того, інсталяцію покажуть на будівлі Кабінету міністрів України, також орієнтовно о 21:00, 18, 19 і 20 травня", - повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У міністерстві закликали 17 травня долучитися і до заклику меджлісу кримськотатарського народу і підняти кримськотатарський прапор із траурною стрічкою, а о 21:00 17 травня запалити вогник пам'яті в своєму вікні.

"Ми пам'ятаємо злочини радянського режиму. Примусове вигнання кримських татар з Кримського півострова злочинці радянського режиму почали о третій годині ранку 18 травня 1944 року. Протягом двох днів із рідних домівок були виселені 180 тис. кримських татар. Вигнання і нелюдські умови в місцях заслання мали катастрофічні наслідки - від хвороб і виснаження загинули десятки тисяч кримських татар", - зазначили у відомстві.

Мінреінтеграції підкреслює, що вже в сучасному світі Росія порушила всі норми міжнародного права і в 2014 році зазіхнула на територіальну цілісність України, окупувала Крим і почала війну на сході України.

"Досі окупаційні російські адміністрації продовжують військову агресію проти України, продовжують скоювати злочини проти кримських татар, залякують, переслідують, саджають до в'язниць. Тиск на кримськотатарський народ, організація етнічних і політично мотивованих переслідувань, переслідувань за віросповідання - це ніщо інше, як етноцид", - заявили в міністерстві.

У Мінреінтеграції наголосили, що обов'язок України - зробити все необхідне для кримськотатарського народу, щоб його права, культура, мова і традиції були збережені.

"Право кримських татар вільно жити на своїй землі буде відновлено - іншого не дано. Ми не припинимо боротьбу, поки не повернемо з-під гніту український півострів Крим. 18 травня - це і День боротьби за права кримськотатарського народу. У цей день хочемо вкотре нагадати всьому світові і країні-агресору, що Крим - це Україна, і час окупантів незабаром пройде. Bizim ve siziñ azatlığıñız içün - За вашу і нашу свободу!", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА