13:25 18.05.2020

"Біофарма" починає проводити ІФА-тести всім донорам на наявність антитіл до COVID-19

2 хв читати
"Біофарма" починає проводити ІФА-тести всім донорам на наявність антитіл до COVID-19

Біофармацевтична компанія "Біофарма" починає проводити ІФА-тести на наявність антитіл до COVID-19 всім донорам плазми, ІФА-тестування дасть змогу виявити тих, хто переніс захворювання у прихованій формі.

"Біофарма" закупила 12 тис. ІФА-тестів виробництва компанії Roche і вже в понеділок на нашій апаратній базі ми почнемо тестувати донорів на наявність антитіл", - повідомив на своїй сторінці у Facebook співвласник компанії Костянтин Єфименко.

Він нагадав, що "Біофарма" розпочала збір плазми від донорів, які перенесли COVID-19.

"Уже заготовлено перші літри такої плазми, а наш колектив виконує складну роботу. Ми розуміли, що буде нелегко. Дуже нелегко", - написав він.

Єфименко зазначив, що кількість потенційних донорів дуже обмежена. Так, із 4700 одужалих (на момент публікації поста Єфименка - ІФ) в Україні 40% старше 60 років і не можуть бути донорами, 20% не можуть бути донорами за своїми показаннями. "Залишається 1800 осіб у великій, сорокамільйонній країні, яких потрібних знайти, причому не всіх, а добровольців, хто готовий стати донором", - пояснив він.

Як повідомлялося, "Біофарма" розпочала розробку гіперімунного імуноглобуліну на основі плазми людей, котрі перенесли COVID-19, цей препарат може бути ефективним для специфічного лікування COVID-19.

Розробка препарату здійснюється в рамках участі "Біофарми" в роботі Міжнародного альянсу компаній, що спеціалізуються на виробництві препаратів із плазми крові, до якого також входять Takeda і CSL, Octapharma, Biotest, BPL, LFB, Sanquin, GreenCros, ADMA Biologics. Заготівлю такої плазми проводять плазмоцентри в Сумах, Черкасах, Дніпрі, Харкові.

Також "Біофарма" розпочала клінічні дослідження з оцінки ефективності препарату "Біовен" виробництва ТОВ "Біофарма Плазма" в комплексній терапії пацієнтів із пневмонією, спричиненою коронавірусною інфекцією COVID-19/SARS-CoV-2.

Biopharma - українська біотехнологічна компанія, єдиний завод у Східній Європі, який має сучасні технології, виробляє і розробляє препарати з донорської плазми вже майже 50 років.

Компанія зосереджена на забезпеченні ліками України й за контрактним принципом постачає свою продукцію до більше ніж 30 країн світу. Восени 2019 року Biopharma перенесла своє виробництво в новий науково-виробничий комплекс у Білій Церкві.

Компанія розвиває мережу власних плазмоцентрів. Нині вони працюють у Сумах, Шостці, Конотопі, Черкасах, Дніпрі та Харкові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА