13:57 18.05.2020

КПВВ на лінії розмежування на Донбасі, як і раніше, не працюють, окремі рішення про перетин приймає командувач ООС - Держприкордонслужба

2 хв читати
КПВВ на лінії розмежування на Донбасі, як і раніше, не працюють, окремі рішення про перетин приймає командувач ООС - Держприкордонслужба

У суботу на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" українські прикордонники пропустили на окуповану територію 21 людину, з окупованої території - 32 осіб, повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, додавши при цьому, що рішення про перетин КПВВ приймає командувач об'єднаних сил і поки що про зміни в порядку пропуску Держприкордонслужбу не повідомили.

"Рішення про перетин КПВВ приймає командувач об'єднаних сил. Із 22 березня він визначив, що КПВВ тимчасово припинили роботу і пропуск через них не здійснюється, проте можуть бути виключення при життєво важливих ситуаціях у людей, коли командувач об'єднаних сил приймає окремі рішення щодо пропуску. В суботу люди прибули до КПВВ і на вихід із підконтрольної українській владі території, і на вхід. На окуповану територію було пропущено 21 особу, з окупованої території - 32 людей", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

За словами Демченка, виключно, коли люди прибувають на КПВВ, прикордонники виносять пропозиції про пропуск на розгляд командувача ООС, і вже за його рішенням пропускають людей і в одну, і в іншу сторону.

"На сьогодні про зміни в роботу КПВВ, які могли б бути прийняті командувачем об'єднаних сил, нам поки що невідомо. Нашим підрозділам про це рішення не повідомлялося. Проте, найімовірніше, такі обмеження діятимуть, доки залишатиметься складна ситуація з недопущенням поширення коронавірусу", - пояснив спікер прикордонного відомства.

Демченко закликав громадян також враховувати, що іноді незаконні збройні формування відмовляють у в'їзді на тимчасово окуповану територію України, навіть у разі позитивного рішення командувача об'єднаних сил.

"Неодноразово також фіксувалося, особливо у напрямі окупованої території, коли командувач приймає позитивне рішення про пропуск, людина прямує на окуповану територію, проте через деякий час повертається, оскільки отримала відмову від незаконних збройних формувань. Громадянам також варто це враховувати", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА