19:20 18.05.2020

Ухвалення законопроекту №3491 про кандидатський резерв дасть змогу ефективніше наповнювати кадрами органи влади всіх рівнів

2 хв читати
Ухвалення законопроекту №3491 про кандидатський резерв дасть змогу ефективніше наповнювати кадрами органи влади всіх рівнів

Перший заступник керівника Офісу президента України Сергій Трофімов переконаний, що ухвалення зареєстрованого у Верховній Раді законопроекту №3491 щодо внесення змін до закону України про державну службу щодо кандидатського резерву (ініціатори - народні депутати Андрій Клочко, Олександр Корнієнко, Віталій Безгін, Альона Шкрум) дасть змогу ефективніше наповнювати професійними кадрами органи влади всіх рівнів.

"Я вже неодноразово говорив, що питання "нових облич" у владі стоїть дуже гостро й знаходити їх вельми складно. Йдеться не просто про нові обличчя, а про компетентні, мотивовані, ефективні. Нам необхідний кандидатський резерв, який допоможе зібрати людей, які готові разом із нами перезавантажувати влада й працювати на благо українців", - написав він у своєму Telegram-каналі в понеділок.

Трофімов зазначив, що в Україні постійно відбуваються конкурси на заміщення посад у владі, в яких перемагає один претендент, але бере участь у конкурсах часом не один десяток гідних людей.

"Багато хто з них набирають трохи менше балів, ніж переможці. І забути про них відразу після конкурсу - просто кадрове марнотратство. Тому інформацію про п'ятьох кандидатів, які набрали найбільшу кількість балів, заносимо до бази кандидатського резерву. Для цих кандидатів створюється "Особистий кабінет" на Єдиному порталі вакансій держслужби, і через нього їх автоматично запрошують до участі в інших конкурсах", - пояснив він.

Трофімов також зазначив, що бонусом для таких кандидатів послужить те, що вони не подаватимуть заново весь пакет документів, необхідний для участі в конкурсі. Держоргани ж зможуть звертатися до бази кандидатського резерву, щоб знайти собі підходящого кандидата. Термін перебування в кандидатському резерві обмежується одним роком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА