19:54 18.05.2020

СБУ почала розслідування можливої державної зради Єрмака і Кучми

2 хв читати
СБУ почала розслідування можливої державної зради Єрмака і Кучми

Служба безпеки України (СБУ) почала кримінальне провадження за фактом вчиненої представниками української делегації на переговорах в Мінську державної зради, повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Володимир В'ятрович.

"Головним слідчим управлінням СБ України від 6 травня 2020 року в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України, за фактом вчинення окремими представниками української делегації в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях державної зради", - зазначається в оприлюдненому нардепом повідомленні СБУ про виконання постанови слідчого судді.

"Шкода, що СБУ соромиться прямо назвати прізвища зазначених у моєму зверненні "окремих представників", адже йдеться про главу офісу президента Андрія Єрмака і другого президента України Леоніда Кучму. А ще шкода, що СБУ не вчинила за законом одразу після мого звернення, і мені довелося звертатися до суду", - прокоментував В'ятрович.

Як повідомлялося, 23 квітня суд задовольнив скаргу В'ятровича та зобов'язав СБУ почати розслідування можливої державної зради Єрмаком і Кучмою.

Йдеться про зустріч ТКГ в Мінську 11 березня 2020 року, на якій за участю Єрмака і Кучми, а також заступника керівника Адміністрації президента РФ Дмитра Козака сторони досягли домовленостей з питань обміну утримуваними особами, розведення сил і засобів, одночасного відкриття КПВВ в населених пунктах Золоте і Щастя, і введення "Консультативної ради", до складу якого повинні були входити з правом вирішального голосу по 10 представників від України, 10 - від ОРДЛО, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, РФ, Німеччини та Франції за їхньої згоди.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА