21:11 18.05.2020

До Грузії екстрадували одного з лідерів ІДІЛ Цезаря Тохосашвілі, якого в Київській області затримала СБУ

2 хв читати
До Грузії екстрадували одного з лідерів ІДІЛ Цезаря Тохосашвілі, якого в Київській області затримала СБУ

Служба безпеки України конвоювала і передала правоохоронним органам Грузії одного з членів терористичної організації "Ісламська держава", затриманого співробітниками спецслужби 12 листопада 2019 року в Київській області.

"Громадянин Грузії на прізвисько "Аль Бара Шишані" перебував у міжнародному розшуку згідно обліку Генерального секретаріату Інтерполу. Зловмисник належав до керівної ланки ІДІЛ. Улітку 2018 терорист незаконно прибув в Україну, використавши підроблений паспорт", - повідомляється на сайті СБУ в понеділок.

Як повідомлялося, правоохоронці з'ясували, що з 2012 року "Аль Бара Шишані" займав посаду аміра джамаата "Ахадун Ахат" у провінції Латакія Сирійської Арабської Республіки. У 2013 році він зайняв одну з найвищих посад в ІДІЛ - заступника військового аміра, відомого як "Абу Умар аш-Шишані". У 2016 році він поїхав до Туреччини, де продовжив координувати діяльність терористичної організації, а в 2018 році незаконно прибув в Україну за підробленим паспортом і продовжив координувати діяльність спеціальних організацій ІДІЛ, т.зв. "амніятів".

За даними грузинських ЗМІ, затриманий в Україні громадянин Грузії є уродженцем Панкіської ущелини Цезарем Тохосашвілі, який прийняв ім'я Аль Бара Шишані. Зазначається, що Тохосашвілі входив до найближчого оточення вбитого в 2016 році одного з лідерів ІДІЛ Тархана Батірашвілі (Абу Умар аш-Шишані), якого західні ЗМІ називали "військовим міністром" організації. Батірашвілі також був вихідцем з Панкіської ущелини Грузії.

Панкіська ущелина розташована на сході Грузії в Ахметському муніципалітеті і є місцем компактного проживання кистинців - чеченців Грузії, які сповідують іслам сунітського толку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА