21:26 18.05.2020

Міністр фінансів пропонує створити платформу для координації міжнародної допомоги

1 хв читати
Міністр фінансів пропонує створити платформу для координації міжнародної допомоги

Міністр фінансів Сергій Марченко пропонує створити платформу для координації допомоги міжнародних партнерів, повідомив Мінфін на сайті в понеділок.

"... Міністр озвучив ідею створення платформи, яка буде сприяти координації допомоги міжнародних партнерів - зокрема, Світового банку, Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку, для країн-сусідів ЄС, які стикаються з проблемою відсутності доступу до програм зі зниження боргового навантаження (вони стосуються переважно країн із низьким рівнем доходу) або механізмів підтримки економіки, доступних країнам ЄС", - зазначив Мінфін у релізі за підсумками онлайн-зустрічі високого рівня" Регіональна група дій для Європи і Євразії" в рамках Всесвітнього економічного форуму.

Він додав, що такі країни зараз не можуть залучити комерційне фінансування.

Марченко також озвучив необхідність збільшення інвестицій до логістичної інфраструктури країн-сусідів ЄС для стійкості в умовах логістичних проблем, викликаних пандемією.

"Оскільки Україна є важливим логістичним вузлом між Європою і Азією, то нашу країну слід розглядати як один із найбільш перспективних транзитних коридорів Євразії. Настав час почати роботу над збільшенням інвестицій і розвитком інфраструктурних, торговельних і логістичних проектів в Євразійському регіоні, в них наша держава готова стати надійним партнером", - сказав Сергій Марченко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА