07:11 19.05.2020

США зупинять фінансування ВООЗ і переглянуть своє членство в організації, якщо вона не проведе модернізацію протягом 30 днів

2 хв читати
США зупинять фінансування ВООЗ і переглянуть своє членство в організації, якщо вона не проведе модернізацію протягом 30 днів

Президент США Дональд Трамп опублікував лист гендиректору ВООЗ Тедросу Адханому Гебреєсусу, в якому попередив про заходи у випадку, якщо організація не візьме на себе зобов'язання з "істотних поліпшень" у найближчі 30 днів.

"Мій обов'язок як президента США інформувати Вас про те, що, якщо Всесвітня організація охорони здоров'я не візьме на себе зобов'язання щодо істотних поліпшень протягом наступних 30 днів, я зроблю своє тимчасове рішення про замороження фінансування ВООЗ постійним і перегляну наше членство в цій організації", - випливає з листа Трампа, опублікованого в його Твіттері.

"Я не можу дозволити американським платникам податків продовжувати фінансувати організацію, яка в своєму нинішньому стані так явно не служить інтересам Америки", - заявив Трамп.

Президент у своєму листі висунув низку обвинувачень у тому, що ВООЗ упустила або проігнорувала різні попереджувальні ознаки коронавірусу, і піддав критиці її позицію щодо Китаю.

"Очевидно, що ваші помилки і помилки вашої організації обійшлися світу надзвичайно дорого", - зазначив він.

"14 квітня я прийняв рішення про тимчасове призупинення участі США в роботі ВООЗ до проведення розслідування моєю адміністрацією невдалої відповіді організації на спалах COVID-19", - нагадав Трамп.

За його словами, єдиним шляхом для ВООЗ, щоб відновити довіру, є демонстрація "своєї незалежність від Китаю".

"Моя адміністрація вже почала обговорення з вами питання реформування ВООЗ. Але діяти потрібно швидко", - написав Трамп.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА