07:35 19.05.2020

З вечора понеділка російські найманці на Донбасі 8 разів відкривали вогонь по українських позиціях, з початку поточної доби - двічі

2 хв читати
З вечора понеділка російські найманці на Донбасі 8 разів відкривали вогонь по українських позиціях, з початку поточної доби - двічі

За минулу добу російські найманці на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню використавши заборонені Мінськими домовленостями види озброєння, з початку поточної доби зафіксовано два обстріли українських позицій, без втрат, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

За інформацією штабу ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" у Богданівки російські найманці застосували міномети 82-го калібру і великокаліберні кулемети.

Неподалік Тарамчука, Красногорівки і Широкиного вівся вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поруч із Новотошківським було зафіксовано використання 82-мм мінометів і автоматичних станкових гранатометів.

По околицях Новолуганського і тричі біля Луганського російські найманці відкривали вогонь із гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Поруч з Південним вони застосовували підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а неподалік Новоолександрівки - автоматичні станкові гранатомети.

За даними української розвідки, 18 травня військовослужбовці ООС знищили одного російського найманця.

З початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" у Оріхового зафіксований вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів. Українські позиції у Новотошківському були обстріляні з мінометів 120-го калібру. "У відповідь наші військовослужбовці рішуче застосували чергові вогневі засоби і припинили ворожі провокації", - зазначили в штабі.

Також у прес-центрі повідомили, що випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу ООС не зафіксовано.

"Ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - підсумували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Зеленський провів у Дніпрі нараду

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА