07:44 19.05.2020

Затримано екс-правоохоронця і організовану ним групу, які незаконно ловили рибу на Кременчуцькому водосховищі

2 хв читати
Затримано екс-правоохоронця і організовану ним групу, які незаконно ловили рибу на Кременчуцькому водосховищі

Затримано колишнього правоохоронця і його спільників, які займалися незаконним рибним промислом на території Кременчуцького водосховища, повідомили в Нацполіції Черкаської області.

"Понад 40 тонн риби, понад 80 кілометрів рибальських сіток, "чорна" бухгалтерія, професійні електролови, незареєстрована зброя, автомобілі, човни, майже 0,5 млн грн і $ 17 тис. - все це поліцейські вилучили у колишнього працівника органів внутрішніх справ і його дев'яти спільників", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у понеділок.

За інформацією правоохоронців, у кожного із затриманих були чітко розподілені ролі і кожен відповідав за свій напрям діяльності: робота з браконьєрами, закупівля незаконно виловленої риби, безпосередній її вилов і оптовий збут.

"Добовий обіг риби обчислювався тоннами. Діяли зловмисники під прикриттям офіційно зареєстрованого приватного підприємства", - зазначено в повідомленні.

Отримавши необхідні дані, що підтверджують протиправну діяльність громадян, співробітники поліції Черкаської області, під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури, із залученням спецназу КОРД, батальйону поліції особливого призначення, роти з обслуговування водних об'єктів Управління патрульної поліції, працівників Державної екологічної інспекції Центрального округу і підрозділів УДСНС області провели спецоперацію, в результаті якої припинили діяльність злочинної групи.

У поліції зазначили, що спецоперація тривала кілька днів і одночасно відбувалась і на воді, і на суші. Правоохоронці провели серію обшуків за місцем проживання фігурантів та в місцях зберігання і переробки риби.

Зараз вирішується питання про оголошення фігурантам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.28 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом), ч.1 ст.249 (вчинене групою осіб за попередньою змовою) КК України .

Слідчі дії в кримінальному провадженні тривають.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА