08:15 19.05.2020

У Верховну Раду внесений законопроект, що посилює контроль парламенту за Кабміном

2 хв читати
У Верховну Раду внесений законопроект, що посилює контроль парламенту за Кабміном

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №3499 "Про інтерпеляції", яким пропонується посилити контроль парламенту за Кабінетом Міністрів, заявив спікер Дмитро Разумков.

"Сама сутність парламенту - це не тільки призначення Кабінету Міністрів, а й контроль за його діяльністю. Однак, не завжди все відповідає законодавству. І той законопроект, про який ви згадали, №3499 - він вже зареєстрований. На мій погляд, він абсолютно необхідний, щоб привести в норму українське законодавство, відповідно до Конституції і закласти дієві механізми контролю. І він дійсно буде давати можливість якісно виконувати функції парламенту щодо контролю за діяльністю Кабінету Міністрів, за діяльністю окремо взятих міністрів і давати всі ті повноваження, які передбачені Конституцією України", - сказав Разумков в понеділок увечері в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Голова Верховної Ради зазначив, що даний законопроект підписаний більше 70 народними депутатами від різних фракцій і депутатських груп і має велику ймовірність бути прийнятим.

Один із авторів законопроекту, народний депутат фракції "Голос" Ярослав Железняк розповів, що документом пропонується посилити механізми підзвітності окремих міністрів і всього уряду парламентським комітетам і коаліції парламентаріїв.

"Це про парламентський контроль за урядом. Для того, щоб члени уряду були підзвітні нам, комітетам, були підзвітні коаліції і парламент міг, якщо є питання до окремого міністра, не тільки отримати відписку, а встановити контроль аж до жорстких кадрових змін", - додав нардеп.

Ініціаторами законопроекту виступили депутати фракцій "Слуга народу", "Голос", "Батьківщина", представники депутатської групи "За майбутнє", а також голова та заступник голови Верховної Ради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА