11:54 19.05.2020

Громадянину РФ, що організував убивство Окуєвої, повідомлено про підозру

2 хв читати
Громадянину РФ, що організував убивство Окуєвої, повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області повідомлено про підозру організатору замовного вбивства учасниці АТО Аміни Окуєвої, що служила в лавах батальйону поліції "Київ-2", та замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва.

"Встановлено, що підозрюваний - уродженець Чечні, громадянин Російської Федерації. З метою здійснення умисного вбивства Аміни Окуєвої та Адама Осмаєва він підшукав на території України кілерів, які в подальшому розстріляли автомобіль", - повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Росіянину інкримінують ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 3 ст. 27, п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (співучасть у злочині, замах на злочин, умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, увечері 30 жовтня 2017 року внаслідок розстрілу з автоматичної зброї невідомими автомобіля на залізничному переїзді біля селища Глеваха в Київській області померла Окуєва й дістав поранення в ногу її чоловік Адам Осмаєв, який перебував за кермом транспортного засобу. Прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) КК України.

Організатора вбивства правоохоронці затримали 12 січня 2019 року. Ще частину учасників групи, причетної до злочину, було викрито раніше.

"До складу групи загалом входило семеро осіб, частину з них за підозрою у двох вбивствах затримали у вересні 2019 року. А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік також є членом зазначеної злочинної групи", - заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко 12 січня 2020 року.

Водночас підозрюваного в замаху на добровольців Аміну Окуєву та Адама Осмаєва в червні 2017 року у рамках обміну полоненими 29 грудня 2019 року передали до ОРДЛО. За інформацією ЗМІ, цю інформацію на прес-конференції підтвердив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА