12:31 19.05.2020

У ЗСУ проведено вже понад 2,5 тис. досліджень на COVID-19 - Міноборони

2 хв читати
У ЗСУ проведено вже понад 2,5 тис. досліджень на COVID-19 - Міноборони

Більше ніж 2,5 тис. ПЛР-досліджень на коронавірусну хворобу COVID-19 проведено у Збройних силах України (ЗСУ) за час пандемії, повідомив головний державний санітарний лікар Міністерства оборони України Сергій Моргун.

"У запасі військових медиків є понад 6 тис. ПЛР-тестів, майже 13 тис. експрес-тестів. За час пандемії силами стаціонарних і мобільних лабораторій військово-медичних закладів проведено понад 2,5 тис. ПЛР-досліджень на COVID-19", - сказав Моргун на онлайн-брифінгу у вівторок.

За його словами, медична служба ЗСУ має необхідний запас медико-санітарного господарського майна, дезінфекційних необхідних лікарських засобів і засобів індивідуального захисту для медичного персоналу закладів охорони здоров'я у системі ЗСУ.

"Заклади охорони здоров'я Збройних сил України закупили необхідну кількість костюмів біозахисту, ізоляційних халатів, масок медичних хірургічних і респіраторів різних видів. У достатній кількості придбано інфрачервоні термометри та засоби для дезінфекції, частину яких передано до району проведення Операції об'єднаних сил. Як благодійну допомогу від країн-партнерів отримано апарати штучної вентиляції легенів", - розповів головсанлікар Міноборони.

Моргун додав, що для надання медичної допомоги інфекційним хворим у закладах охорони здоров'я в системі Міноборони визначені ліжко-місця інфекційного профілю з можливістю додаткового розгортання в терапевтичних відділеннях військово-медичних закладів.

Водночас санаторно-курортні заклади в системі Міністерства оборони України переведені на роботу в суворому протиепідемічному режимі. "Наразі військові санаторії функціонують для проведення обсервації військовослужбовців, які їдуть у район проведення ООС, яких залучають до виконання міжнародних місій з підтримки миру та безпеки, з обов'язковою обсервацією на 14 діб перед та після ротації з проведенням вибіркових ПЛР-досліджень на COVID-19", - сказав головсанлікар Міноборони.

Моргун запевнив, що в разі масового надходження хворих військовослужбовців визначено обсерваційні зони в центрах медичної реабілітації та санітарно-курортного лікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА