12:59 19.05.2020

СБУ: Інтерв'ю з Поклонською та Гіркіным - це ініціатива Гордона, їх вивчають на предмет додаткових доказів агресії РФ проти України

1 хв читати
СБУ: Інтерв'ю з Поклонською та Гіркіным - це ініціатива Гордона, їх вивчають на предмет додаткових доказів агресії РФ проти України

Інтерв'ю журналіста Дмитра Гордона із депутатом Державної думи РФ, екс-"прокурором" окупованого Криму Наталією Поклонською та громадянином РФ, колишнім "міністром оборони ДНР" Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) розглядають як можливі додаткові докази агресії РФ проти України, водночас вони були ініціативою самого Гордона, заявляють у Службі безпеки України (СБУ) у вівторок.

"Проведення інтерв'ю з Наталією Поклонською та Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) є ініціативою журналіста Дмитра Гордона. Між тим, уся інформація, озвучена в цих інтерв'ю, вже детально аналізується співробітниками Служби на предмет її використання як додаткових доказів захоплення Російською Федерацією території України та фактичного розв'язання війни на сході нашої держави", - повідомляється на сторінці СБУ в соцмережі Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, раніше в СБУ заявили про намір проаналізувати ситуацію навколо інтерв'ю Поклонської та Гіркіна Гордону. Партія "Європейська солідарність" також звернулася до СБУ з вимогою негайно розпочати провадження за фактом розпалювання ворожнечі, підтримки тероризму та підривання суверенітету України Гордоном.

Сам Гордон заявив, що він зробив інтерв'ю за сприяння українських спецслужб, а флеш-накопичувачі з матеріалами передано до Гааги для використання як свідчень у процесі в справі про анексію Криму та військову агресію на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА