16:20 19.05.2020

Наслідки коронавірусу загрожують у півтора-два рази збільшити кількість голодуючих у Східній Африці - до 34 - 43 млн осіб

2 хв читати
Наслідки коронавірусу загрожують у півтора-два рази збільшити кількість голодуючих у Східній Африці - до 34 - 43 млн осіб

Соціально-економічні наслідки пандемії коронавірусу COVID-19 загрожують зростанням кількості людей, яким гостро бракує їжі у Східній Африці та на півострові Сомалі, до 34 - 43 млн осіб, повідомляє у вівторок агентство Bloomberg із посиланням на доповідь Світової продовольчої програми (WFP).

Агентство нагадує, що до пандемії приблизно 20 млн осіб у дев'яти країнах регіону - Ефіопії, Південному Судані, Кенії, Сомалі, Уганді, Руанді, Бурунді, Джибуті та Ерітреї - стикалися з проблемами з харчуванням через перебої у постачанні продовольства, нашестя сарани та повені. Отже, ситуація навколо COVID-19 може збільшити кількість тих, хто потребує продовольчої допомоги в півтора - два рази.

"Найуразливішими, схильними до ризику є бідні містяни, які ледве зводять кінці з кінцями в незаконних поселеннях, і мільйони біженців, зосереджені в густонаселених таборах у всьому регіоні", - наводить агентство цитати з доповіді WFP.

У WFP також заявили, що організація до вересня потребує $103 млн для видачі раціонів харчування чи здійснення повноцінних грошових переказів більше ніж 3 млн біженцям, які перебувають у дев'яти країнах регіону.

Пандемія COVID-19 "безпрецедентна, тому що вона зачіпає не одну країну або регіон, а цілий світ. Це не просто проблема з пропозицією (продовольчої продукції - ІФ), як від посухи, і не проблема з попитом, на кшталт рецесії, це проблема і того, й іншого одночасно, в глобальному масштабі", - заявила заступник директора WFP у регіоні Бренда Бехан.

"Очікується смерть значнішої кількості людей від соціально-економічного впливу COVID-19, ніж безпосередньо від вірусу", - пояснила вона.

У минулому квітні виконавчий директор WFP Девід Бізлі заявив, що населення більше ніж 30 країн світу, що розвивається, на тлі пандемії коронавірусу може зіткнутися з голодом, а 1 млн осіб вже перебувають на межі голодної смерті.

До цього Продовольча та сільськогосподарська організація ООН і WFP оприлюднили доповідь, згідно з якою до пандемії 135 млн осіб у 55 країнах світу або вже жили в ситуації гострої продовольчої кризи, або в умовах надзвичайної гуманітарної ситуації. Однак наслідки коронавірусу можуть подвоїти цю кількість до приблизно 265 млн осіб, попередили в ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА