20:22 19.05.2020

Геращенко: У Зеленського зруйнували іномовлення, щоб показувати проекти "Кварталу 95" за гроші платників податків

3 хв читати

Команда президента України Володимира Зеленського підмінила якісне інформаційне іномовлення, яке допомагало розповідати світові про події в Україні, російськомовним розважальним телеканалом, на якому можна транслювати розважальні шоу студії "Квартал 95", заявила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Рік тому Зеленський і "Слуги" пообіцяли як видатні комунікатори нову інформаційну політику і стратегію боротьби за уми на окупованих територіях. Сьогодні ми бачимо цю політику у всій красі - ухвалений закон про систему іномовлення в Україні, яким насправді знищено єдиний державний англомовний телеканал, який всі ці роки давав незаангажовану інформацію про боротьбу України за відновлення територіальної цілісності та суверенітету англійською та іншими іноземними мовами на весь світ", - наголосила вона у своєму відеоблозі.

Замість цього, зазначає Геращенко, на сьогодні створено російськомовний розважальний канал на гроші платників податків: "Тепер кожен українець платить за те, щоб російськомовний канал із легким розважальним контентом наповнювався (серіалом ІФ-У) "Свати" та іншими продуктами "Кварталу 95".

"Як вдалося деформувати громадську думку, рік тому в Україні вже всі побачили за результатами виборів. Тепер на окуповані території транслюватимуть "Сватів", де в головних ролях ті, хто виправдовують анексію Криму, й інший "Квартал". І не буде там жодної серйозної інформації про те, що відбувається в Україні", - додала Геращенко.

Співголова фракції зазначила, створений розважальний телеканал по суті є платформою для продажу продукції "Кварталу 95", адже вона є російськомовною.

"Насправді це продовження політики "яка різниця". Не вийшло в березні, коли намагалися в Мінську провести консультативну раду, через опір "Європейської солідарності". Не вийшла платформа (т. зв. "національна платформа примирення та єдності для пошуку діалогу на шляху до миру" шоумена і на той час радника секретаря РНБОУ Сергія - ІФ-У) Сивоха через опір громадськості - тепер йде нова тема. Запускатимуть через "іномовлення" на окуповані території "Сватів", "Квартал", але за гроші платників податків. Тобто Зеленський і свою ідеологію туди впроваджуватиме, але ще і його компанія від цього гроші отримуватиме. Така торгівля в крові серіалами", - зазначила вона.

Геращенко також наголосила, що інтерв'ю журналіста Дмитра Гордона з представниками окупаційної влади Донбасу та Криму є неприпустимими.

"Де опір громадськості? Вона мовчить... Так само як і мовчить щодо інтерв'ю Гордона. Гордон виправдовує, що він це робив на замовлення спецслужб, щоб допомогти їм передати інформацію про злочини колабораціоністів і терористів до Гааги. Які ж у нас спецслужби, якщо їм потрібен Гордон, щоб зібрати докази про захоплення Донеччини, Луганщини та про те, що Поклонська фальсифікувала справи проти кримських татар і українців. Власне сьогодні Гордона виправдовують навіть радники Зеленського. Це справді спеціальна місія - спецоперація із повернення покидьків в український інформаційний простір. Ну, а потім продовження тези "один народ". Ми маємо цьому протистояти", - зазначила Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА