08:59 20.05.2020

ВАКС продовжив термін дії зобов'язань ще одному підозрюваному у справі Альперіна

3 хв читати

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) продовжив термін дії процесуальних обов'язків, покладених на партнера одеського бізнесмена Вадима Альперіна, підозрюваного у справі про розмитнення імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами, повідомила прес-служба ВАКС.

"Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив термін дії процесуальних обов'язків, покладених на партнера одеського бізнесмена, який є підозрюваним у справі про розмитнення імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами", - йдеться в повідомленні прес-служби суду на сторінці в Фейсбуці.

Як зазначається, термін дії постанови - до 19 липня включно.

У прес-службі суду підкреслили, що підозрюваному заборонили відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу детектива, прокурора або суду, за виключенням виїзду в населені пункти Одеської області, повідомляти детективу (слідчому), прокурору про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками, експертами та іншими підозрюваними; здати на зберігання закордонний паспорт.

Як повідомлялося, 26 листопада 2019 року співробітники НАБУ і САП затримали десятьох осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - семеро співробітників органів митного контролю. Заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський у Facebook повідомив, що в нього вдома відбуваються обшуки.

Увечері того самого дня президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Вадим Альперін. Його було оголошено в розшук, в ЗМІ провадження отримало назву "справа Альперіна".

Через певний час Андрій Федур, який є адвокатом оголошеного в розшук Альперіна, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що його клієнт 27 листопада прийде на допит до САП.

27 листопада детективи НАБУ повідомили про підозру десятьом фігурантам справи. Того самого дня було затримано Альперіна, котрий прийшов до САП. 28 листопада йому вручили повідомлення про підозру.

29 листопада Вищий антикорупційний суд (ВАС) обрав Альперіну запобіжний захід у вигляді арешту, було призначено заставу розміром 70 млн грн. Того самого дня під нічний домашній арешт відправили Тупальського.

3 грудня Альперін вийшов із СІЗО, сплативши заставу. При цьому покладені на нього судом зобов'язання залишилися в силі, зокрема, Альперін мав носити електронний засіб контролю (браслет).

16 квітня Апеляційна палата ВАКС на засіданні частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора у справі Альперіна і повернула в дохід держави частину внесеної застави.

"За результатами судового засідання суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора, повернув у дохід держави заставу в розмірі 35 млн 620 грн, що є частиною від застави в розмірі 70 млн 1240 грн, внесеної відповідно до постанови слідчого судді від 29 листопада 2019 року, а також збільшив підозрюваному розмір застави до 76 598 982 грн ", - повідомляє прес-служба суду.

Суд постановив, що кошти в розмірі 35 млн 620 грн вважаються внесеними. Залишок суми в розмірі 41 598 362 грн може бути внесений як самим підозрюваним, так і заставодавцем на депозитний рахунок суду не пізніше п'яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави.

"Постанова набрала чинності з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає, повний текст постанови буде оголошений 17 квітня 2020 року", - зазначається в повідомленні.

22 квітня Центр протидії корупції (ЦПК) повідомив, що за одеського бізнесмена Вадима Альперіна внесли частину застави розміром 41,6 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА