17:01 20.05.2020

Кличко доручив провести публічну додаткову перевірку пропозицій постачальників Києву 200 автобусів у лізинг

2 хв читати
Кличко доручив провести публічну додаткову перевірку пропозицій постачальників Києву 200 автобусів у лізинг

Мер Києва Віталій Кличко доручив КП "Київпастранс" спільно з Укргазбанком (Київ) провести додаткову публічну перевірку всіх пропозицій, що надійшли місту від постачальників автобусів великої та особливо великої місткості, у зв'язку з появою у ЗМІ інформації стосовно непрозорості запланованої містом закупівлі 200 автобусів у лізинг, повідомляє прес-служба Київміськдержадміністрації.

"Останнім часом деякі ЗМІ оприлюднювали відверто неправдиву інформацію щодо прозорості проведення лізингових процедур. Зокрема, щодо вибору постачальника автобусів для міста (білоруський МАЗ - ІФ). Я розумію, що наразі політична боротьба переважає над об’єктивністю. А інколи і над здоровим глуздом. Але не треба робити заручниками цього киян та їхній комфорт. Ці 200 автобусів життєво необхідні місту", - наводить слова Кличка прес-служба КМДА.

Міський голова нагадав: у березні цього року Київрада дозволила "Київпастрансу" підписати з Укргазбанком договір на придбання 200 великих автобусів.

"Сьогодні фінансовий лізинг із урахуванням бюджетних обмежень - єдина можливість оновлення рухомого складу "Київпастрансу". Укргазбанк, 95% якого належить державі, запропонував найвигідніші умови фінлізингу. Автобуси столиця може отримати вже восени, а кошти може віддати протягом наступних 3,5 років", - зазначає Кличко.

Як повідомлялося, планується закупити 80 автобусів великої місткості (довжиною не менше ніж 11,9 м) і 120 - особливо великої (не менше ніж 18,5 м). Термін лізингу - 36 місяців з дати підписання першого акту прийому-передачі, але не пізніше ніж 31 грудня 2023 року.

Вартість лізингу - до EUR50 млн 720 тис. (із урахуванням ПДВ у гривневому еквіваленті за офіційним курсом гривні до євро, установленим Національним банком на дату постачання кожного автобусу. Авансовий платіж - не більше ніж 20%, компенсація відсотків - не більше ніж 11,5% річних.

В Україні автобуси великої та особливо великої місткості випускає, зокрема, корпорація "Богдан". 12-метрові автобуси також є в модельному ряду корпорацій "Еталон" і "УкрАВТО".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА