19:47 20.05.2020

ВАКС відмовив у скасуванні підозри Гладковському

2 хв читати
ВАКС відмовив у скасуванні підозри Гладковському

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) відмовила у скасуванні підозри, оголошеної колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олегу Гладковському, повідомляє прес-служба суду.

На засіданні 20 травня ВАКС розглянув скаргу захисника Гладковського на рішення слідчого судді, який 4 травня відмовив у задоволенні клопотання про скасування оголошеної 18 жовтня 2019 року підозри.

"За результатами судового засідання колегія суддів відмовила у задоволенні поданої апеляційної скарги та залишила рішення слідчого судді від 04 травня 2020 року без змін", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2019 року детективи НАБУ затримали Гладковського в аеропорту "Бориспіль". 18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що Гладковському повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем та декларуванні недостовірних відомостей.

Пізніше адвокат Гладковського повідомив, що подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами НАБУ. Про це йдеться в скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду. Захисник Гладковського також заявив, що його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби понад десять разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Гладковському у вигляді тримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави в 10 млн грн. Вранці 21 жовтня близькі Гладковського внесли за нього заставу. Він залишив СІЗО.

21 грудня ВАКС задовольнив прохання адвокатів Гладковського і дозволив колишньому чиновнику не носити електронний засіб контролю (електронний браслет). Водночас у Гладковського залишилася низка інших обов'язків, як-от: обов'язок з’являтися за викликом, не спілкуватися з певними свідками у справі, не покидати м. Києва та Київської області без дозволу, здати паспорти для виїзду за кордон.

Термін дії зобов'язань, покладених на Гладковського, продовжений до 5 червня 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА