07:10 21.05.2020

Глава прокуратури Токіо планує піти у відставку після порушення самоізоляції

2 хв читати
Глава прокуратури Токіо планує піти у відставку після порушення самоізоляції

Глава токійської прокуратури Хирому Курокава, що вважається фаворитом прем'єр-міністра Сіндзо Абе, має намір піти у відставку після повідомлення журналу Shukan Bunshun про те, що він грав у маджонг на гроші і робив це, не дивлячись на надзвичайний стан у країні через коронавірус, повідомляють місцеві ЗМІ.

За їхніми даними, Курокава визнав факти, викладені в статті. Очікується, що він виступить із заявою про відставку вже в четвер.

Раніше тижневик Shukan Bunshun magazine повідомив, що глава токійської прокуратури грав у маджонг на гроші з двома репортерами газети "Санкей симбун" і співробітником газети "Асахі Симбун" 1 і 13 травня.

У Токіо оголошено надзвичайний стан через спалах коронавірусу, і людей просять утриматися від виходу з будинку без істотної необхідності.

Абе повідомив журналістам у четвер, що міністерство юстиції вивчає повідомлення про поведінку Курокави і що він ще не був проінформований про деталі.

Міністр юстиції Масако Морі заявила, що результати розслідування будуть оприлюднені ввечері, а також, що стосовно Курокави будуть зроблені "жорсткі дисциплінарні заходи".

Зазначається, що японське законодавство забороняє несанкціоновані азартні ігри.

Курокава привернув до себе увагу в січні, коли кабінет міністрів дозволив йому залишатися на своєму посту навіть після того, як йому виповнилося 63 роки - пенсійний вік для прокурорів.

Опозиційні партії розкритикували цей крок, заявивши, що уряд хоче зробити Курокаву генеральним прокурором, тому що той близький до кабінету прем'єр-міністра.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА