07:16 21.05.2020

Слідчого харківської поліції підозрюють у приховуванні вбивства

2 хв читати
Слідчого харківської поліції підозрюють у приховуванні вбивства

Слідчий Новобаварського відділу поліції ГУ Нацполіції в Харківській області підозрюється в приховуванні умисного вбивства (ч.1 ст.296 КК України).

"Під час обшуку, проведеного в службовому кабінеті слідчого, вилучені документи, які є доказами злочину. Питання про обрання запобіжного заходу і відсторонення поліцейського із займаної посади вирішується", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, 8 листопада 2013 року на березі річки Уди поблизу залізничної станції Нова Баварія в Харкові було виявлено труп чоловіка. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, смерть чоловіка мала явно насильницький характер. За даним фактом було розпочато кримінальне провадження. Капітан міліції, якому було доручено розслідування, вирішив приховати вбивство і вніс недостовірні дані про закриття кримінального провадження в ЄРДР, не надав копію відповідної постанови прокурору і залишив матеріали кримінального провадження в своєму службовому кабінеті.

"Перераховані дії слідчого привели до неприйняття необхідних заходів щодо встановлення осіб, які вчинили умисне вбивство, і повторного вчинення ними аналогічного злочину при обтяжуючих обставинах, передбаченого ч. 2 ст. 115 (вбивство - ІФ) КК України", - наголошується в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, 27-річний харків'янин і 30-річний житель селища Пісочин Харківського району були затримані за підозрою у вбивстві 25-річної жінки. За інформацією слідства, вони перерізали їй горло, а потім, щоб приховати злочин, сховали тіло в колекторній трубі біля річки Уди і підпалили його.

Пізніше вони зізналися в причетності до ще одного вбивства - 46-річного чоловіка, чиє тіло було виявлено в листопаді 2013 року в Уді. За фактом природної смерті були внесені відомості в ЄРДР за ч.1 ст.115 (вбивство) КК України з відповідною позначкою. Пізніше поліція закрила це кримінальне провадження на підставі п. 2 ч.1 ст. 284 КПК України у зв'язку з відсутністю складу кримінального злочину.

Після визнання затриманих у причетності до цього вбивства місцева прокуратура скасувала постанову слідчого про закриття кримінального провадження і змінила правову кваліфікацію з природної смерті на умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб і з особливою жорстокістю.

Крім того, прокуратура Харківської області внесла відомості в ЄРДР за фактом службової недбалості працівників відділу Новобаварського ОП Харкова (ч.1 ст. 367 КК України).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА