08:16 21.05.2020

Макрон не проти поїздки на саміт G7 в США

1 хв читати
Макрон не проти поїздки на саміт G7 в США

Президент Франції Емманюель Макрон готовий відправитися в США для участі в саміті "групи семи" за умови нормалізації епідеміологічної ситуації, повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на Єлисейський палац.

За словами представника апарату президента, Макрон "готовий відправитися в Кемп-Девід, якщо ситуація в сфері охорони здоров'я дозволить".

Раніше в середу президент США Дональд Трамп заявив, що саміт лідерів держав G7 може бути проведений не відеозв'язком, а в очному форматі в резиденції Кемп-Девід.

"Тепер, коли наша країна "повертається до величі", я розглядаю можливість перепризначити G7 на ту саму або аналогічну дату в Вашингтоні в окрузі Колумбія в легендарному Кемп-Девіді ... Це було б відмінним знаком для всіх - нормалізація!" - написав Трамп у Твіттері.

Саміт спочатку був запланований на червень цього року в Кемп-Девіді, але в березні Білий дім заявив, що через пандемію коронавірусу зустріч проведуть у форматі відеоконференції.

Представник Білого дому Кейлі Макенані, зі свого боку, підтвердила, що Трамп розглядає можливість організації саміту в Кемп-Девіді "коли-небудь у червні", проте конкретних планів для цього поки немає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА