13:19 21.05.2020

Європейські агентства рекомендують скоротити кількість пасажирів у літаках

2 хв читати
Європейські агентства рекомендують скоротити кількість пасажирів у літаках

Обов'язкове використання масок, дистанціювання, дезінфекція - такі основні рекомендації Європейського агентства з авіаційної безпеки (EASA) та Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності (ECDC) для польотів на літаках у пандемію коронавірусу, повідомляє в четвер бельгійська Le Soir.

У спільному документі цих двох європейських агентств йдеться про "гарантування санітарної безпеки пасажирів і персоналу авіаційного сектора на момент відновлення польотних програм" у контексті пандемії COVID-19.

Маски рекомендовані для всіх пасажирів і персоналу з моменту їх прибуття до аеропорту і аж до пункту призначення, виключаючи дітей молодше шести років.

Ці маски мають змінюватися кожні чотири години, і пасажири мають запасатися ними в достатній кількості на політ, але авіакомпаніям також рекомендовано мати резерв масок для задоволення потреби в них.

Рекомендується дотримуватися фізичного дистанціювання у 1,5 м між людьми, "наскільки це можливо", на всіх етапах польоту, "коли це дозволяє кількість пасажирів і конфігурація салону". Домогтися цього пропонується, залишаючи хоча б одне проміжне крісло незайнятим, збільшивши дистанцію між кріслами або залишаючи порожнім кожен другий ряд крісел.

Якщо таке дистанціювання неможливе, то "пасажири та члени екіпажу мають постійно застосовувати всі інші превентивні заходи", йдеться в документі.

При цьому, коментує Le Soir, Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA), яка об'єднує 290 авіакомпаній, вже висловила свою незгоду з такими заходами дистанціювання, вважаючи, що вони зменшать завантаження повітряних суден до рівня збитковості, і це відчутно підніме ціни на квитки.

Окрім дотримання таких заходів гігієни, як часте миття рук та дезінфекція обладнання, EASA і ECDC висловлюються також за те, щоб послуги, що надаються на борту, були зведені до "необхідного мінімуму", а доступ до терміналів аеропортів надавався лише пасажирам і персоналу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА