19:19 21.05.2020

Зеленський підписав необхідний для програми МВФ податковий закон

2 хв читати
Зеленський підписав необхідний для програми МВФ податковий закон

Президент Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою 16 січня 2020 року закон про поправки до Податкового кодексу №1210, який імплементує низку положень плану BEPS, повідомляється на сайті президента.

"Володимир Зеленський підписав закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві №466-IX, який Верховна Рада України ухвалила 16 січня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Закон передбачає низку змін, спрямованих на вдосконалення та спрощення системи адміністрування податків, її узгодження зі світовими стандартами. Зокрема, документ запроваджує міжнародні стандарти податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі та імплементує положення Плану протидії практикам розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування (план BEPS).

Водночас президент звернувся до уряду з низкою пропозицій, зокрема щодо визначення чітких та зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній (КІК) у зв'язку з підписанням цього закону.

"У листі на ім’я прем'єр-міністра Дениса Шмигаля глава держави запропонував спільно з представниками бізнес-асоціацій та експертами напрацювати та внести до Верховної Ради законодавчі ініціативи з метою впровадження прозорих і деталізованих механізмів реалізації положень щодо обмежень, запроваджених для запобігання ухиленню від оподаткування; визначити чіткі та зрозумілі правила оподаткування КІК, а також надати платникам податків достатнього часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування відповідних об'єктів оподаткування (з урахуванням обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням у світі COVID-19)", - йдеться в повідомленні.

На думку президента, також має бути зменшено розмір штрафів за окремі незначні податкові правопорушення.

Уряд зобов'язаний забезпечити захист даних та інформації із звітності резидентів України щодо доходів за межами країни, а також даних від компетентних органів іноземних держав, йдеться в повідомленні.

"Має бути розглянуте питання щодо встановлення кримінальної відповідальності за незаконне розголошення таких даних та інформації", - додали в прес-службі президента.

Окрім цього, уряд зобов'язаний підготувати пропозиції щодо вдосконалення та спрощення адміністрування податків і зборів, чіткості правил оподаткування та уніфікувати термінологію.

Відповідний законопроект уряд має внести до парламенту до кінця цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА