07:36 22.05.2020

Порушення Росією законів ведення війни веде до погіршення екологічної ситуації на Донбасі, відкрито кримінальну справу

2 хв читати
Порушення Росією законів ведення війни веде до погіршення екологічної ситуації на Донбасі, відкрито кримінальну справу

Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження у зв'язку з порушенням Росією законів і звичаїв війни на тимчасово окупованій території Донбасу, що веде до забруднення довкілля, зокрема вод р. Сіверського Дінця та Азовського моря.

Як повідомляє на сайті прес-служба прокуратури Донецької області, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального злочину скоєного на тимчасово окупованій території Донбасу, передбаченого ч.1 ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що квітні 2014 в результаті збройної агресії Російської Федерації "порушено екологічну рівновагу в регіоні, що призвело до небезпечних змін стану довкілля на території, де проживають майже 5 млн осіб".

Наголошується, що під час військових дій зруйновано і пошкоджено велику кількість об'єктів інфраструктури і цей стан може негативно позначитися на роботі очисних споруд, захисту сховищ токсичних і радіоактивних відходів, загрожує погіршенням якості питної води та порушеннями в роботі систем господарського та питного водопостачання. Адже подальше затоплення шахт на окупованій території сприяє виходу на поверхню токсичних шахтних вод і їх потрапляння в р. Сіверський Донець та Азовське море.

"Зазначені дії країни-окупанта є порушенням положень Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 і ст. ст. 35, 54, 55 Додаткового протоколу від 8 червня 1977 (Протокол I)", - зазначили у відомстві.

Проведення досудового розслідування у даному провадженні доручено слідчим ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА