09:27 22.05.2020

В Україні набула чинності постанова про адаптивний карантин із 22 травня до 22 червня

2 хв читати
В Україні набула чинності постанова про адаптивний карантин із 22 травня до 22 червня

Уряд України оприлюднив постанову №392 від 20 травня "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів".

"Установити з метою запобігання поширенню на території України... COVID-19... з 22 травня до 22 червня 2020 року на території (перераховано всі області, АРК, Київ і Севастополь, іменовані регіонами - ІФ) із урахуванням епідемічної ситуації в регіоні карантин, продовживши на всій території України дію карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 №211", - йдеться в документі.

Згідно із ним, на території регіонів зі сприятливою епідемічною ситуацією впроваджується ослаблення протиепідемічних заходів, згідно з раніше анонсованим МОЗ планом.

"Ослаблення протиепідемічних заходів застосовується і припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке ухвалюється з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності в регіоні ознак для ослаблення протиепідемічних заходів, визначених цією постановою", - йдеться в постанові.

Рішення про ослаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Ознаками ослаблення карантину встановлено, як і анонсувалося: інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення) менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, виділених для боротьби з COVID-19, менше ніж 50%; середня кількість тестувань методом ПЛР і ІФА більше ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

Згідно з постановою, за наявності необхідних умов з 22 травня в регіонах почнуть працювати готелі без ресторанів, громадський і внутрішньообласний транспорт, за дотримання обмежень щодо кількості учасників можна буде проводити релігійні (одна людина на 10 кв.м.) і спортивні (до 50 учасників, без глядачів) заходи.

З 25 травня планується запуск метро за умови використання масок і респіраторів, відкриються дитячі садки.

З 1 червня за умови дотримання протиепідемічних вимог зможуть працювати фітнес-центри (крім групових занять більше ніж десять осіб), відновиться діяльність закладів освіти в групах не більше ніж десять людей, будуть дозволені міжобласні перевезення і відновиться робота залізничного пасажирського транспорту.

З 10 червня зможуть відновити роботу в приміщеннях кафе і ресторани, відновиться діяльність закладів культури і повноцінна робота готелів і хостелів.

З 15 червня заплановано відновлення авіаперельотів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні чотири ракетних і 57 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА