11:40 22.05.2020

Держвиконавця підозрюють у причетності до незаконної операції з відчуження державної нерухомості в Харкові вартістю 3 млн грн - СБУ

1 хв читати
Держвиконавця підозрюють у причетності до незаконної операції з відчуження державної нерухомості в Харкові вартістю 3 млн грн - СБУ

Служба безпеки України спільно зі слідчими Київського відділу поліції ГУ Нацполіції в Харківській області під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури №2 викрила корупційну схему реалізації в 2016-2017 роках майже 5 тис. кв. м. приміщень одного з науково-дослідних інститутів, який перебуває в державній власності Мінрегіонбуду.

"За даними слідства, для проведення оборудки посадовці державної виконавчої служби Харківського управління юстиції незаконно арештували нерухомість держустанови, яка розташована поблизу центральної частини міста. Після цього фігуранти, всупереч дії мораторію на примусову реалізацію державного майна, продали відчужені приміщення інституту представникам місцевої комерційної структури", - написав на своїй сторінці у Facebook начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Він зазначив, що НДІ, про який йдеться, внесено до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації.

За висновком судової будівельно-оціночної експертизи, в результаті реалізації схеми державі було завдано збитків на 3 млн. 267 тис. грн.

Одному з фігурантів, головному державному виконавцю Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, оголошено про підозру за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників угоди. Вживають заходів щодо повернення незаконно реалізованого об'єкта в державну власність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА