12:52 22.05.2020

Київ просить Кабмін дозволити розпочати 2-й етап послаблення карантину з 23 травня, зокрема відновити громадський транспорт з 12:00, а метро - з 25 травня

2 хв читати
Київ просить Кабмін дозволити розпочати 2-й етап послаблення карантину з 23 травня, зокрема відновити громадський транспорт з 12:00, а метро - з 25 травня

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду дозволити столиці розпочати другий етап послаблення карантинних обмежень із 23 травня.

"Із 23 травня столиця планувала розпочати наступний етап послаблення обмежень. Наголошу: з дотриманням усіх норм і регламентів! Сьогодні Міністерство охорони здоров'я заявило, що Київ та ще 11 регіонів не відповідають критеріям послаблення другого етапу обмежень", - сказав Кличко на брифінгу в п'ятницю.

Він наголосив, що з трьох критеріїв столиця не відповідає лише одному - кількості хворих на 100 тис. жителів міста. Визначена норма - 12 хворих, у Києві нині, за даними за останній тиждень, - 15 хворих на 100 тис. людей.

"Що стосується інших двох критеріїв – претензій немає. Це - заповненість стаціонарів лікарень не більше ніж на 50% ліжок. Кількість проведених тестів ПЛР на 100 тис. населення. У столиці цей показник втричі вище за визначену норму. Потрібно 12 тестів, а у нас 44. Перший показник щодо кількості хворих у місті зумовлений спалахом тиждень тому в Дарницькому інтернаті для дівчат", - пояснив Кличко.

Він додав, що за останні шість днів захворюваність у столиці була в межах визначеної урядом норми.

"Тому я звертаюся до уряду: дозволити Києву розпочати другий етап послаблень. Але не всіх. А критично необхідних місту і бізнесу. Зокрема, відновити роботу наземного громадського транспорту і торговельних закладів у 1000 квадратних метрів - із 23 травня. І не відкривати поки що дитячі та спортивні майданчики. Метро відкрити, як і планували, 25 травня. Тому що в місті відбувається транспортний колапс", - наголосив мер столиці.

Він також зазначив, що оскільки 23 травня - вихідний, наземний громадський транспорт у звичайному режимі зможе почати роботу з 12:00.

"Ми очікуємо реакції уряду. А місто завтра вранці проведе засідання комісії з надзвичайних ситуацій і ухвалить остаточне рішення. Враховуючи тижневу динаміку захворювання в столиці", - заявив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА