16:12 22.05.2020

Суд відмовив у зміні запобіжного заходу екс-керівнику департаменту ДФС із застави на особисте зобов'язання

2 хв читати
Суд відмовив у зміні запобіжного заходу екс-керівнику департаменту ДФС із застави на особисте зобов'язання

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відмовив у зміні запобіжного заходу екс-голові департаменту Державної фіскальної служби, на засіданні продовжили дослідження письмових доказів обвинувачення, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"22 травня 2020 року у Вищому антикорупційному суді відбулося чергове судове засідання у справі за обвинуваченням колишнього голови ДФС України і керівника департаменту ДФС України. На засіданні сторона захисту подала клопотання до суду про зміну запобіжного заходу керівнику Департаменту ДФС України із застави на особисте зобов’язання. Заслухавши доводи сторін, суд відмовив у задоволенні зазначеного клопотання", - йдеться в повідомленні САП.

У прокуратурі інформують, що під час засідання цього дня ВАКС продовжив дослідження письмових доказів, наданих прокурором САП.

"Наступний розгляд у справі призначено на 9:15 22 червня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, йдеться про так звану справу Насірова, колишнього голови Державної фіскальної служби.

Як повідомлялося, в ніч на 3 березня 2017 року Насірова затримали детективи Національного антикорупційного бюро України у рамках розслідування справи про реструктуризацію рентних платежів за видобуток газу компаній, пов'язаних із народним депутатом Олександром Онищенком, який покинув Україну і проживає за її межами.

САП у листопаді 2017 року затвердила і направила до суду обвинувальний акт, складений детективами НАБУ за результатами досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Насірова, а також керівника департаменту ДФС. Шевченківський райсуд Києва 27 листопада 2017 року ухвалив рішення про розгляд по суті цього обвинувального акта.

Насірова та його підлеглого обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Насірову інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона обвинувачення вважає, що голова ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

17 травня 2019 року Насіров подав клопотання щодо передачі його кримінального провадження для розгляду у Вищому антикорупційному суді (ВАКС).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА