18:51 22.05.2020

Пріоритетним напрямом у сфері кіберзахисту є безпека державних інформаційних ресурсів та особистих даних громадян

2 хв читати
Пріоритетним напрямом у сфері кіберзахисту є безпека державних інформаційних ресурсів та особистих даних громадян

Посилення захисту особистих даних громадян України є пріоритетом державної політики у сфері кібербезпеки, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов, повідомляє прес-служба РНБО.

"В умовах активізації проти нашої держави діяльності іноземних спецслужб, зокрема розвідувальних органів Російської Федерації, посилення кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та захист персональних даних громадян України від витоків стали пріоритетом державної політики у сфері кібербезпеки. Ситуацію ускладнює необхідність роботи державних органів в умовах віддаленого доступу в період протистояння всього світу загрозі, пов'язаній із поширенням коронавірусу", - заявив Данілов під час 14-го засідання Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) у п'ятницю.

Він також звернув увагу представників органів влади на незадовільний стан захищеності державних електронних інформаційних ресурсів, реєстрів, баз даних та інших інформаційних масивів, і наголосив на важливості практичної співпраці між суб’єктами забезпечення кібербезпеки.

"Важливим у цьому процесі є невідкладне інформування НКЦК про виявлені факти кібератак та кіберінцидентів на інформаційні системи державних органів, об'єктів критичної інфраструктури для здійснення координації з оперативного реагування, адже наслідки від кібератак можуть створити суттєву загрозу життєво важливим інтересам держави і суспільства", - зазначив Данілов і додав, що поточного року НКЦК успішно локалізував низку кібератак на державні інформаційні ресурси.

За підсумками засідання НКЦК було розроблено комплекс заходів, спрямованих на покращення захищеності національних електронних інформаційних ресурсів, посилення захисту персональних даних громадян та підвищення ефективності взаємодії між суб'єктами забезпечення кібербезпеки, а також на удосконалення нормативно-правової бази у сфері кібербезпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА